Ny historisk lekplats skjuts på framtiden

Krypa i tunnlar, åka karusell och kanske en biltvätt. En lekpark med historiskt tema ska byggas i kvarteret Krubban. Men parken är försenad till nästa år.

  • Publicerad 10:17, 15 maj 2018

Det ska byggas en lekplats i kvarteret Krubban i korsningen Styrmansgatan/Linnégatan. Allt började med ett medborgarförslag 2015 och nu är parken på gång och tema är valt.

Kvarteret har en stark historia som går ända tillbaka till 1600-talet. Kungens livgarde till häst har hållit till här liksom en bensinmack på senare år.

Så kan lekparken i kvarteret Krubban se ut. Bild från stadens handlingar.

Därför kommer parken ha tema ”tidsresa”, där man kan ta sig genom arkitektur från 1600-talet fram till idag.

Barnen ska klättra, krypa i tunnlar, åka en liten karusell och på slutet av resan kan det bli så att man åker igenom en biltvätt för att hedra macken som förut fanns på platsen.

Gillar planerna

Pappan Joakim Hultén gillar planerna. Han är i Krubban med sönerna Edward och Alfred.

– Det historiska temat är jättebra så att det passar in här. Alla andra parker ser ju likadana ut, säger Joakim.

Tycker du en park behövs här i området? 

– Det kanske det gör, det finns rätt få så här centralt. Vi bor vid Karlaplan och är mycket i Tessinparken och Gustav Adolfsparken annars, så jag tycker det här är en bra plats för en lekplats.

Skulle vara klar i år

Men lekplatsen är försenad. Redan i år skulle den ha anlagts enligt stora skyltar på platsen, men nu blir den klar först 2019 skriver stadsdelsförvaltningen i sitt genomförandebeslut som väntas blir godkänt den 25 maj.

Totalt kommer staden lägga 4,7 miljoner kronor på projektet.