I samma stil. Med takkupor, balkonger och glasverandor ska skolan passa ihop med radhuskvarteren intill. Foto: Illustration: Brunnberg & Forshed arkitektkontor

Ny grundskola byggs i Tungelsta

En ny grundskola ska byggas i Tungelsta och beräknas stå klar till höstterminen 2022. Den ska drivas av Jensen education och till att börja med rymma 400 elever.

  • Publicerad 18:37, 10 nov 2020

Hösten 2022 öppnar Jensen education en F-6-skola för cirka 400 elever i Tungelsta, med möjlighet till senare utbyggnad.

Skolan byggs helt i nya lokaler och ska ligga centralt i den nya stadsdelen Lillgården söder om Tungelsta station.

Här är planerna för Haninges nya stadsdel

För att passa in med radhuskvarteren intill byggs skolan i klassisk stil, och de mindre komplementshusen byggs i falurött trä som är inspirerade av Tungelstas många gamla torklador.

– Skolan vänder sig till alla som värdesätter en traditionell skola med ordning och studiero, lärarledda lektioner där kunskap och bildning är i fokus, säger Mats Rosén, skolchef på Jensen i ett pressmeddelande.

Skollokalerna ska byggas och förvaltas av Turbinen, ett familjeföretag med rötterna i Haninge.

– Vi har flera pågående projekt i Tungelsta och har tidigare byggt förskolor, äldreboende och hyreslägenheter här. Utöver detta projekt planerar vi för cirka 500 nya bostäder, en idrottshall och centrumverksamhet i området, säger Trotte Cederflod Engström på byggföretaget Turbinen i ett pressmeddelande.