Minifestival. Parisa Kohnechian och Shewit Tesfagabreal i kollektivet DJ Gärigheter uppträdde under minifestivalen. Foto: Viktor Wrange

Ny gratisfestival på Östermalm

Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.

  • Publicerad 15:58, 21 jun 2018

Mötesplatsen "A house" som håller till i gamla arkitekturhögskolan bjöd in till en gratis endagsfestival i tisdags. På schemat stod föreläsningar, morgonyoga, aw-häng och liveuppträdanden. Avslutade dagen gjorde hiphopstjärnan Michel Dida och det kvinnliga DJ-kollektivet Gärigheter.

– Flera av våra medlemmar som sitter här vet inte vad de andra i huset gör och det här är en chans att främja samarbete. Våra industrier är främst mat, mode och media. Syftet med festivalen är också att attrahera nya talanger hit och vi bjöd in flera skolor, bland annat KTH, Hyper Island och Beckmans, säger Tua Asplund, vd för A house.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tanken är att minifestivalen ska bli återkommande varje år.

– Vi ser det här som en prototyp inför kommande festivaler och så får folk komma med input. Vi vill också positionera oss som en självklar plats för kreativitet och utveckling, säger Tua Asplund, som var nöjd efter tisdagen.

– Det var superlyckat och mellan 500 och 600 kom. Folk minglade runt i huset och vi hade en marknad där våra medlemmar sålde bland annat kläder, hudvårdsprodukter och konst, säger Tua Asplund.