Bor i Wenngarn. Robin Winther med sin gitarr. Foto: Pressbild

Ny countrymusik med Sigtunaflirt

Den som gillar country har i dag möjlighet att lyssna på helt nysläppta låtar. Det är Sigtunabon Robin Winther som debuterar med en EP på Spotify.

  • Publicerad 14:52, 14 jan 2022

Refrängen i Hometown tar mig direkt till smågatorna i Sigtuna.

Countryartisten Robin Winther från Sigtuna släpper i dag, fredag, sin första EP; ”Moments”. Detta efter att ha släppt två singlar förra året.

EP:n är en mix av modern och klassisk countrymusik. Låtarna handlar om händelser, minnen och erfarenheter som på olika sätt har format Robin Winthers liv och lämnat ett stort avtryck i honom.

– Jag ville göra den här EP:n old school så vi spelade in hela bandet samtidigt och gjorde i princip ingen redigering för att behålla den organiska känslan av ett liveband som spelar, säger Robin Winther.

Vid sidan av countryn är Robin musikproducent till andra artister. Han har gjort musik till Daniel Norberg och till TV4. Han har även turnerat som sångare och gitarrist i olika band och spelat gitarr till artister som till exempel Dotter.

Satsar på eget

Nu satsar Robin Winther helt på sitt eget artisteri. Och det har gått undan. 2021 släppte han sina två första singlar. Därefter följde spelningar på olika ställen runt om i Sigtuna, Stockholm och Dalarna.

Om det inte hade varit för restriktionerna skulle Robin ha firat debutsläppet med en releasekonsert på Nalen i Stockholm, i dag fredag.

– Hur som helst ser jag verkligen fram emot att släppa min första EP.

EP:n består av tre låtar, Hometown, Amarillo by Morning och Moments och finns nu bland annat på Spotify Öppningsspåret har en alldeles egen liten flirt till Sigtuna med sin gammaldags arkitektur.

– Refrängen i Hometown tar mig direkt till smågatorna i Sigtuna. Även om den skrevs för 10 år sedan är det Sigtuna som varit i tanken under hela den här inspelningsprocessen, säger han.

Skulle det bli så att Robin Winther gör en musikvideo till låten finns en stor chans att den kommer att spelas in längs Stora Gatan, avslöjar han.

Sitter gärna i hamnen på sommaren

Namn: Robin Winther.

Ålder: 32 år.

Bor: På en liten gård i närheten av Wenngarn.

Familj: Sambon Ia och hunden Offen.

Aktuell med: Nya debut-EP:n "Moments".

Favoritplats i Sigtuna: Hamnen en sensommarkväll.

Visa merVisa mindre

Pendeltågen stoppas om lokförare tvingas arbeta ensamma

Nyheter Facket lägger skyddsombudsstopp Beslutet att avskaffa tågvärdarna på pendeln orsakade protester – och nu blir det skarpt läge. ST-facket lägger skyddsstopp mot ensamarbete på tågen.måndag 17/1 15:12

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33

Över 400 coronafall på en vecka

Nyheter Coronarapport: "Nu är omikron helt dominerande" Stanna hemma, vaccinera dig och gå inte på fest. Det uppmanar FHM om nu när smittspridningen med omikron når rekordhöga nivåer. Aldrig tidigare har det varit så många smittade i kommunen på en vecka.fredag 14/1 9:00

Elever utbildar elever om utsatthet på nätet

Nyheter Samma våglängd. Tingvallaskolan har utsett elevambassadörer Ett nytt projekt är skapat på Tingvallaskolan i Märsta. Här utbildar elever varandra om riskerna med att dela bilder på sociala medier.måndag 10/1 12:28