Countryartisten Robin Winther från Sigtuna släpper i dag, fredag, sin första EP; ”Moments”. Detta efter att ha släppt två singlar förra året.

EP:n är en mix av modern och klassisk countrymusik. Låtarna handlar om händelser, minnen och erfarenheter som på olika sätt har format Robin Winthers liv och lämnat ett stort avtryck i honom.

– Jag ville göra den här EP:n old school så vi spelade in hela bandet samtidigt och gjorde i princip ingen redigering för att behålla den organiska känslan av ett liveband som spelar, säger Robin Winther.

Vid sidan av countryn är Robin musikproducent till andra artister. Han har gjort musik till Daniel Norberg och till TV4. Han har även turnerat som sångare och gitarrist i olika band och spelat gitarr till artister som till exempel Dotter.

Satsar på eget

Nu satsar Robin Winther helt på sitt eget artisteri. Och det har gått undan. 2021 släppte han sina två första singlar. Därefter följde spelningar på olika ställen runt om i Sigtuna, Stockholm och Dalarna.

Om det inte hade varit för restriktionerna skulle Robin ha firat debutsläppet med en releasekonsert på Nalen i Stockholm, i dag fredag.

– Hur som helst ser jag verkligen fram emot att släppa min första EP.

EP:n består av tre låtar, Hometown, Amarillo by Morning och Moments och finns nu bland annat på Spotify Öppningsspåret har en alldeles egen liten flirt till Sigtuna med sin gammaldags arkitektur.

– Refrängen i Hometown tar mig direkt till smågatorna i Sigtuna. Även om den skrevs för 10 år sedan är det Sigtuna som varit i tanken under hela den här inspelningsprocessen, säger han.

Skulle det bli så att Robin Winther gör en musikvideo till låten finns en stor chans att den kommer att spelas in längs Stora Gatan, avslöjar han.