Bor i Wenngarn. Robin Winther med sin gitarr. Foto: Pressbild

Ny countrymusik med Sigtunaflirt

Den som gillar country har i dag möjlighet att lyssna på helt nysläppta låtar. Det är Sigtunabon Robin Winther som debuterar med en EP på Spotify.

  • Publicerad 14:52, 14 jan 2022

Refrängen i Hometown tar mig direkt till smågatorna i Sigtuna.

Countryartisten Robin Winther från Sigtuna släpper i dag, fredag, sin första EP; ”Moments”. Detta efter att ha släppt två singlar förra året.

EP:n är en mix av modern och klassisk countrymusik. Låtarna handlar om händelser, minnen och erfarenheter som på olika sätt har format Robin Winthers liv och lämnat ett stort avtryck i honom.

– Jag ville göra den här EP:n old school så vi spelade in hela bandet samtidigt och gjorde i princip ingen redigering för att behålla den organiska känslan av ett liveband som spelar, säger Robin Winther.

Vid sidan av countryn är Robin musikproducent till andra artister. Han har gjort musik till Daniel Norberg och till TV4. Han har även turnerat som sångare och gitarrist i olika band och spelat gitarr till artister som till exempel Dotter.

Satsar på eget

Nu satsar Robin Winther helt på sitt eget artisteri. Och det har gått undan. 2021 släppte han sina två första singlar. Därefter följde spelningar på olika ställen runt om i Sigtuna, Stockholm och Dalarna.

Om det inte hade varit för restriktionerna skulle Robin ha firat debutsläppet med en releasekonsert på Nalen i Stockholm, i dag fredag.

– Hur som helst ser jag verkligen fram emot att släppa min första EP.

EP:n består av tre låtar, Hometown, Amarillo by Morning och Moments och finns nu bland annat på Spotify Öppningsspåret har en alldeles egen liten flirt till Sigtuna med sin gammaldags arkitektur.

– Refrängen i Hometown tar mig direkt till smågatorna i Sigtuna. Även om den skrevs för 10 år sedan är det Sigtuna som varit i tanken under hela den här inspelningsprocessen, säger han.

Skulle det bli så att Robin Winther gör en musikvideo till låten finns en stor chans att den kommer att spelas in längs Stora Gatan, avslöjar han.

Sitter gärna i hamnen på sommaren

Namn: Robin Winther.

Ålder: 32 år.

Bor: På en liten gård i närheten av Wenngarn.

Familj: Sambon Ia och hunden Offen.

Aktuell med: Nya debut-EP:n "Moments".

Favoritplats i Sigtuna: Hamnen en sensommarkväll.

Visa merVisa mindre

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nyheter Pendeltågens dörrar öppnas inte automatiskt under sommaren Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.torsdag 23/6 13:19

Nya laddplatser till elbilar i Sigtuna

Nyheter Sigtunahöjden erbjuder fler laddplatser för alla Åtta nya laddstolpar finns nu på Sigtunahöjden. Där kan vem som helst ladda sin elbil. Även under kvällar, nätter och helger. – Vi vill skapa mervärde för hela Sigtuna, säger Lotta Boman.onsdag 22/6 12:50

Skottlossning i Valsta under natten

Nyheter Ingen person har anträffats skadad Under natten till onsdagen hördes skottliknande ljud i Valsta. Polisen var på plats med flera patruller och kunde senare hitta hylsor. Ingen person har anträffats skadad.onsdag 22/6 8:36

Fältarna vill nå ut till fler föräldrar

Nyheter Unga som dras in i kriminalitet och grövre brott har blivit vanligare i Sigtuna enligt polisen. Kommunens fältarbetare vill ha ett fördjupat samarbete med föräldrar skola och föreningsliv.måndag 20/6 10:56

Swedavias nya drag – portar för tidiga resenärer

Nyheter Så ska köerna minskas Resenärer som kommer för tidigt till Arlanda släpps inte in i terminalen.måndag 20/6 7:29