Ny butik ska samla smaker från hela världen

Omran Ismail har länge jobbat i livsmedelsbranschen. Nu ska han introducera Hässelby gård för sitt nya butikskoncept som ska erbjuda smaker från hela världen. – Vi kommer erbjuda mat som vi inte är vana vid att se i vanliga butiker.

  • Publicerad 15:14, 24 sep 2018

Glädjande besked för alla hemmakockar.

Snart öppnar en ny livsmedelsbutik i Hässelby gård som ska erbjuda västerortsborna varor från hela världen.

Ingredienser till maträtter från Afrika, Ryssland, Iran och Thailand – för att nämna några av länderna – kommer att fylla hyllorna och Omran Ismail, som är en av hjärnorna bakom konceptet, utlovar något unikt.

– Vi kommer erbjuda mat som vi inte är vana vid att se i vanliga butiker. Ett stort utbud för bokstavligen alla smaker.

”Något som har saknats”

Butikens namn är Fresha och den kommer att erbjuda allt från grönsaker till kryddor – både i form av färskvaror och i konserver.

Omran Ismail har länge jobbat i livsmedelsbranschen och är peppad på att låta Hässelby ta del av det nya butikskonceptet först av alla.

– Vi har kollat runt med människor i området och det här är något man har saknat.

Öppnar till våren

Butiken flyttar in i lokalerna på Hässelby Torg 7, där det tidigare låg en ICA-butik, och fortfarande är det en hel del arbete kvar innan öppning kan ske.

För tillfället har Omran och hans kompanjoner fullt upp med planering och att hitta personal. Förhoppningen är att kunna slå upp portarna under våren 2019.

– Allt är klart och papperna är påskrivna – men en hel del jobb behöver fortfarande göras i själva butiken.