Under ett vanligt dygn i vårt avlånga land så skickas 1,2 miljoner paket. Denna siffra spås inom några år att uppgå till 2 miljoner paket per dygn, enligt en rapport från Post- och telestyrelsen.

I syfte att möta denna utmaning så bygger företaget iBoxen just nu upp en rikstäckande infrastruktur med leveransboxar som står utomhus. Dessa placeras ut i närheten av bostadsområden eller andra centrala platser.

Två gator aktuella

Nu kommer företaget till Bro med fyra leveransboxar. Till en början är det två gator som är aktuella, Landbovägen och Husbytorpsvägen.

– Vi levererar inte paketen själva, det här är en öppen infrastruktur där alla transportörer kan koppla på sig. Det här är en utmärkt alternativ om man bor i Bro och känner att det är svårt att ta sig till postombudet Willys inne på Fliesbergshuset, säger Marcus Trautman, kommunikationschef, iBoxen.

Rent konkret handlar det här om att företaget erbjuder Broborna att hämta samt skicka tillbaka sina paket via leveransboxarna som har öppet dygnet runt, förutsatt att den transportör du väljer är ansluten till den nya aktörens system.

Boxarna är utplacerade på ovannämnda adresser från och med i skrivandes stund.