Visionsbild. Bro Mälarstrand sett från ovan. Foto: Semrén & Månsson

Ny aktör bygger vid Bro Mälarstrand

En ny aktör köper in sig i Bro Mälarstrand i syfte att uppföra 33 radhus. ”Förvärvet i Upplands-Bro är en del av vår satsning på industriellt tillverkade bostadshus i trä”, säger företagets vd.

  • Publicerad 09:51, 23 jun 2021

Fastighetsutvecklaren Aros Bostad köper in sig för att bygga i Upplands-Bro. Det här stod klart den 11 juni efter att bolaget kommunicerat att man tecknat ett avtal om att förvärva byggrätter i kommunen.

Inflyttning 2023

Byggrätterna motsvarar 33 radhus vid Bro Mälarstrand och såldes av Magnolia Bostad och Heimstaden i en så kallad joint venture.

Byggrätterna är en del av Bro Mälarstrands andra etapp med en planerad byggstart under början av nästa år. Inflyttning kommer att kunna ske ett år senare, i början av 2023.

Säljarna är även kvar i området och kommer att utveckla sina respektive bostadsprojekt. Fastigheten de rör sig om är Brogård 1:174 och detaljplanen har vunnit laga kraft.

Hållbara småhus

Radhusen kommer att ha trästomme, i enlighet med Aros koncept om att skapa hållbara småhus med bra kvalité.

– Vi är glada över att kunna addera ännu en attraktiv kommun inom Storstockholm till Aros Bostadskarta. Förvärvet är en del av vår satsning på industriellt tillverkade bostadshus i trä, med fokus på att åstadkomma maximal kvalitet till en lägre kostnad, säger Magnus Andersson, vd, Aros Bostad.

Bro Mälarstrand kommer att omfatta närmare 2 500 bostäder, skolor, förskolor och service. Det kommer även att byggas en småbåtshamn, strandpromenad och badplats. En gång- och cykelväg kommer förbinda det nya området med Bro stationsområde.