Nya appen som ska hjälpa Upplands-Bros unga att hitta fritidsaktiviteter. Foto: Pressbild

Ny aktivitetsapp lanseras – prova på-dag i helgen

I helgen bjuder föreningen Sparks Generation och kommunen in till en prova på-dag med allehanda idrotter, kultur och inte minst feststämning. Detta gör man för att fira lanseringen av en ny app där Upplands-Bros unga ska få chansen att hitta sin fritidsaktivitet.

  • Publicerad 15:59, 23 okt 2020

Föreningen Sparks Generation vill bidra till att unga människor mår bättre både fysiskt och psykiskt, detta görs på flera sätt.

Nu har man gått samman med Upplands-Bro och PWC experience center och tagit fram något som heter: Sparksapp.se.

Här kan Upplands-Bros unga hitta sin grej i form av en rad gratis prova på-aktiviteter. Det rör sig om allt från: ridning, fotboll, tennis och basket, till mer kulturella aktiviteter så som sång och allehanda musikinstrument.

Lanseringsfest under lördagen

Lördag den 24 oktober, det vill säga imorgon, genomförs ett lanseringsevent för alla 10-16-åringar i nya Sporthallen som ligger vid Ekhammarskolan i Kungsängen. Här kommer en rad idrotter kunna testas, så även musik och konst.

Arrangörerna utlovar feststämning, fotoautomat och goodie bags.

Morgondagens festligheter tar hänsyn till pandemin och insläpp kommer ske vi olika tidpunkter samt antalet platser är begränsade.

Vill du gå på detta? Anmäl dig via den nya sajten.

Det här är tanken med den nya appen

Alla aktiviteter i sparksapp.se är kostnadsfria och enkla att prova på, och riktar sig till nybörjare. Utvecklingen av sparksapp.se är en del av det samverkansavtal som kommunen har med föreningen Sparks Generation, för att tillsammans bidra till förbättrad psykisk och fysisk hälsa hos unga.

Idén är att hjälpa unga att hitta en aktivitet, ”sin grej”. Samtidigt som de unga får ett samlat utbud att testa, så får arrangörerna hjälp att nå ut med sina aktiviteter.

Prova på-tillfällena erbjuds både av föreningslivet i Upplands-Bro och av kommunala verksamheter som fritidsgårdar, bibliotek, kulturskola.

Källa: Upplands-Bro kommun

Visa merVisa mindre