Ny ägare öppnar saluhall och skönhetsgalleria

Nya ägaren satsar på att lyfta Hallunda centrum med saluhall och skönhetsgalleria. Redan i oktober öppnar gallerian. I planerna på längre sikt finns också två skyskrapor.

  • Publicerad 10:56, 3 maj 2017

I slutet av förra året köpte Sterner Stenhus det tidigare konkursade Hallunda centrum. Centrumet har haft stora problem med butiker som försvunnit men den nya ägarens vd Elias Georgiadis, uppvuxen i Hallunda, andas framtidsoptimism när han möter tidningen.

”Vi kommer att lyckas lyfta centrum.”

– På bara några månader lyckas vi åstadkomma mer än vad tidigare ägare gjort på flera år. Vi kommer att lyckas lyfta centrum för vi kan området och satsar pengar på det, säger han.

25 våningar är idén

Två upp till 25 våningar höga hus finns inritade i nya förstudien på varsin sida av centrum liksom olika påbyggnader på nuvarande centrumbyggnaden i 9-12 våningar. Totalt handlar det om 500 bostäder.


– Med tanke på påbyggnationerna lämnar vi en del tomma ytor kvar inne i centrum nu. Även fasaderna väntar vi med tills vi vet hur saker ska se ut.

Ett av de 25 våningar höga husen är tänkt på platsen där Hallundakyrkan ligger i dag. Tanken är att ge Hallundakyrkan en ny plats.

Skönhetsgalleria öppnar 1 oktober

Men andra ytor kommer att fyllas upp med ny handel redan i höst. Den 1 oktober invigs vad de kallar en skönhetsgalleria i de gamla postenlokalerna. På 1 000 kvadratmeter samlas sex olika butiker med fokus på skönhet och välmående. Här kommer det att finnas bland annat frisör, nagelvård, massage, laserteknik och separat gym för kunderna.

Saluhall nästa år

Och före halvårsskiftet 2018 är det tänkt att en ny saluhall med färskvaror ska vara klar där innetorget och Big Box ligger i dag.
– Här kommer vi ha plats för 15 olika aktörer, säger han.
Enligt Georgiadis har centrum också stärkts upp med en centrumchef, två förvaltare och ordningsvakter och utökad kameraövervakning.