– Ambitionen är att driva ett värdshus med god och vällagad mat på fina råvaror. Inriktningen går mot husmanskost med en fransk touch, säger Björn Johansson.

Han är ingen nykomling inom restaurangbranschen utan har under lång tid drivit restaurangen Engelen i Gamla Stan, och håller nu som bäst på att rekrytera personal till Edsbacka Wärdshus.

Renoveringen av de gamla och anrika lokalerna är i full gång. De ska målas och fräschas upp.

–Ja, lokalerna behöver lite kärlek, säger projektledaren Ariel Pardo.

– Alla detaljer för restaurangens utformning är inte satta än, men det finns stor potential, säger Silvia Johansson som även hon fungerar som projektledare.

Ska öppna till valborg

Lagom till valborg beräknas Edsbacka Wärdshus kunna slå upp portarna igen.

I sommaren kan uteserveringen, som vetter mot slottsparken, användas för grillkvällar.

Därutöver finns en källare där vinprovningar kan hållas och festvåningen kan ta emot konferensgäster, bröllop och andra evenemang.

Krögarna satsar på att hålla öppet för både lunch och middag, vardag som helg och de hoppas även på att kunna erbjuda livemusik enligt det koncept som redan finns på restaurang Engelen.

De tidigare ägarna slog igen portarna för snart ett år sedan. I början av juni i fjol lades fastigheten ut till försäljning. Det var inte helt lätt att hitta en köpare, men till slut gick det alltså och Edsbacka Wärdshus lever vidare.