Nu visas Niclas Hammarströms prisbelönta bilder i Värmdö

Bilder från krigets Syrien har visats i nyhetssändningarna länge. Nu finns chansen att få en annan inblick i händelserna, när fotografen och Värmdöbon Niclas Hammarströms bilder inifrån landet visas.

  • Publicerad 14:11, 19 maj 2016

Under sina tre resor till Syrien har den prisbelönte Niclas Hammarström dokumenterat landets förfall och svårigheterna för civilbefolkningen.

Nu visas starka och fängslande bilder på människor från krigets vardag i utställningen som invigs den 6 juni på Värmdö. Fotoutställningen visas i Gula byggningen, där även Gustavsbergs Konsthall är belägen.

– Att få ställa ut mina bilder från Syrien i Värmdö känns fantastiskt eftersom det är här jag bor. Att få binda samman Värmdö med det jag ser hända i världen blir något unikt och väldigt levande för mig och förhoppningsvis för de som ser utställningen också, säger Niclas Hammarström.

2015 publicerade han boken ”Idag ska vi inte dö – fångar i krigets Syrien” tillsammans med Magnus Falkehed som handlar om deras tid som kidnappade journalister i Syrien. Hans bild på Alladin blev vald till Årets bild 2014.