MÅNGSYSSLARE. Ekeröbon Faravid Svalfors af Ugglas har producerat filmen”The Huntress: Rune of the dead” men även varit manusförfattare, kostymör och scenograf. Att få visa den på hemmaplan är stort. Foto: Privat/Marcus Möller

Nu visas Ekerös Hollywood-film på hemmaplan

Ekerös alldeles egna Hollywood-film visas på Mälaröbion på fredag. Att få visa sin film på hemmaplan är fantastiskt tycker filmens producent och manusförfattare Faravid Svalfors af Ugglas.

  • Publicerad 16:57, 15 jan 2020

Vikingafilmen ”The Huntress: Rune of the dead”, som spelades in på Adelsö och Ekerö under sommaren 2018, kommer visas på Mälaröbion i Erskinesalen på fredag.

Filmen hade premiär i oktober och visades på bion på lucia.

– Eftersom så många såg den då ville de visa den ännu en gång. Detta blir alltså andra gången den visas på Ekerö, men förmodligen är det sista chansen, säger Faravid Svalfors af Ugglas som är filmens producent, manusförfattare, kostymör och scenograf. 

Att få se sin film tillsammans med andra betyder mycket för Ekeröbon Faravid Svalfors af Ugglas.

– Det är det största. Det är fantastiskt att få ta del av reaktionerna och höra mumlet, och både gråt och skratt. Och att få göra det på Ekerö är extra fantastiskt. Det här är verkligen en Ekeröfilm, säger han.

Eventuell uppföljning väntar

Filmen spelades in under några heta veckor i Sättra på norra Adelsö. En del scener filmades i skogen ovanför Knalleborg. Och nu väntar, eventuellt, en uppföljning.

– Hollywoodbolaget som finansierat filmen vill ha en eller två uppföljare, så förhoppningsvis blir det så. Och det har varit vår plan hela tiden, det finns en mycket större berättelse än vi visat hittills, säger Faravid Svalfors af Ugglas.

Stort intresse när trailer släpptes

Adelsö tar plats i Hollywoodfilm

Snippan på trädet tillbaka vid slottet

Nyheter "Inte trevligt att infarten till världsarvet ser ut så" För nästan ett år sedan pryddes en trädstam i närheten av Drottningholms slott med en stor snippa. Ett drag som inte var helt uppskattat av förvaltarna som snart täckte över målningen. Nu är snippan...måndag 19/10 17:11

Judo på fritis en gång i veckan

Nyheter Disciplin, ordning och ritualer i stället för mobiler och tv-spel Självklart ska barnen få lära sig judo! På Träkvista fritisklubb styr barnen numera stegen mot Ekerö Budo för gratis träning en gång i veckan.fredag 16/10 16:20

Massor av kul på höstlovet

Nyheter Sugen på att testa nya aktiviteter på höstlovet? Här är några tips på allt som händer på Ekerö.fredag 16/10 13:40