Nu vill ensamme ”Tord” hitta ett hem

Ingela Sunnqvist vände bilen i Vårsta när det gick upp för henne vad hon sett i skogskanten. När hon sedan parkerat bilen hoppade ”Tord” in i framsätet lockad av en bar. – Den är supertam som en hund, säger Ingela som förbarmat sig över djuret men nu letar ett nytt hem.

  • Publicerad 09:58, 14 sep 2018

Det var i måndags när Ingela Sunnqvist var på väg hem från jobbet i Tumba som hon ryckte till när hon fick syn på djuret i skogen mellan Tumba och Vårsta.

– Det är inga hus i närheten så det känns lite som någon tröttnat på sitt djur och sedan dumpat  honom här, säger hon.

Tord lockades av bar

Ingela Sunnqvist tycker historien är både rolig och ledsam på samma gång. Det är inte varje dag hon får med sig ett fjäderfä i bilen på väg hem från lärarjobbet på Kunskapsskolan i Tumba. Djuret som nu fått namn efter hennes bror i Hälsingland visade sig dessutom vara riktigt social när hon steg ur bilen vid den lilla avsticksvägen invid Dalvägen.

– Jag tänkte att den kanske skulle vara ilsken. Men den hoppade glatt fram och var trevlig. Den är supertam som en hund. Jag lyckades locka in honom i framsätet med hjälp av en müslibar med bär, säger Ingela Sunnqvist.

Tord övernattar i hundburen. Foto: Ingela Sunnqvist.

Såg bilspår på platsen

Hon ringde därefter polisen som satte henne i kontakt med några hönsägare i Södertälje som mist djur. Men Tord var inte deras.

– Han är så tam så jag tror kanske att han är ett husdjur. Jag såg bilspår i gruset på platsen och funderar på om någon dumpat honom här.

Utstött av grannens tuppar

Tord fick till slut åka i hundburen hem till Ingela. Men tupparna i grannens hönsgård är inte snälla när Tord kommer in.

– Och han verkar stressad av att komma till hönsgården.

Sover i hundburen

Tord får nu tillbringa nätterna i Ingelas hundbur och Ingela hoppas han ska få ett nytt hem. Den som tar hand om Tord får ett vänskapligt djur.

– Du kan klia honom under hakan. Han är jättesöt.

Hon fortsätter:

– Jag tänker absolut inte ge iväg honom till någon som ska ha honom som mat, säger Ingela Sunnqvist.

Fotnot: Den som känner igen Tord eller kan ta hand om honom kan mejla ingela.sunnqvist@kunskapsskolan.se