Från fjolårets loppis i Huvudsta. Foto: Olof Larsson

Nu våras det för fyndjakt

Här var det fyndläge – en späckad helg med såväl föreningsloppis som antikmässa i Solna väntar.

  • Publicerad 09:04, 13 maj 2022

Den som önskar botanisera bland äldre ting kan under hela helgen besöka Solnahallen.

Hit kommer utställare från hela Sverige för att sälja antikviteter på antik- och samlarmässan. 14-15 maj klockan 10-16, entréavgift 60 kronor (gratis för barn).

Mindre initiativ brukar också locka folk. Lördagen den 14 maj klockan 10-16 är det för tredje året loppis på Huvudsta allé uppe i backen ned mot ridskolan och badet.

30 säljare kommer att vara på plats och sälja leksaker, böcker, inredning, kläder och annat.

Vill samla grannskapet

Söndagen den 15 maj klockan 12-16 är det repris på fjolårets loppis i Västra skogen där bostadsrättsföreningen Pampas bjuder in.

Bakom initiativet står paret Gabriel Leca och Sazia Rahman, bosatta i kvarteret.

– Jag flyttade hit från Frankrike för fem år sedan och tyckte att det kändes lite anonymt i föreningen. Det är stora hus med många människor. Vi ville göra något kul för att få folk att träffa varandra på ett avslappnat sätt, säger Gabriel.

– Vi hade sett i entréer att folk lämnade böcker och gamla saker och tänkte att här nog bor många som vill dela och bli av med saker. En loppis kände perfekt, säger Sazia.

35 hushåll sålde allt från barn- och vuxenkläder, leksaker, fika och inredning.

I år hoppas de på både fler försäljare (endast föreningsmedlemmar) och besökare. Loppisen äger rum på gården mellan Infanterigatan 27 och 19. Vid regn kan den flyttas fram, se aktuell info på https://brfpampasloppis.carrd.co/.