Agnes Mitteregger från Djursholms Tennisklubb. Foto: Läsarbild Annika Juhlin

Nu tar tjejerna över Djursholms tennisbanor

På söndag startar årets upplaga av Djursholms Ladies, en satsning på framtidens tennisstjärnor. Till turneringen som arrangeras av Djursholms Tennisklubb kommer även hemmaspelaren Agnes Mitteregger som fått ett wild card.

  • Publicerad 15:16, 17 okt 2018

Tennisturneringen Djursholm Ladies är en av åtta damturneringar i Svenska Tennisförbundets satsning Rising Star Tour. Nu är det dags för den sjunde upplagan av tävlingen.

Flera duktiga tennisspelare från ett 20-tal länder kommer till Djursholm för att bland annat slåss om en sammanlagd prispott på 15 000 dollar.

Turneringen riktar sig till kvinnliga spelare på uppgång. Tidigare har bland annat den svenska tennisstjärnan Rebecca Peterson vunnit turneringen. Idag är hon Sveriges högst rankade damspelare med en 54 plats på världsrankingen. I årets upplaga av US Open gick Peterson långt.

Djursholms tennisklubb. Foto: Åsa Sommarström

Börjar med kvalspel

Djursholm Ladies startar med ett kvalspel på söndag den 21 oktober. Djursholms Tennisklubbs egen Agnes Mitteregger är bara 15 år och egentligen lite för ung men hon har fått ett wild card till tävlingen.

– Vi är stolta över att vara delaktiga och kunna bidra. Det är oerhört viktigt att vi skapar möjlighet för våra svenska spelare att få sina första rankingpoäng på hemmaplan. Det öppnar vägen för dem att fortsätta ut i världen och tävla internationellt, säger Thomas Tärnström, sportchef i Djursholms Tennisklubb i ett pressmeddelande.

Hur det går för Agnes Mitteregger och de övriga svenska stjärnorna avgörs under kommande vecka där finalen går på söndagen den 28 oktober.