Lokalpolisområde Sollentuna, har fått en ny chef.

”Idag välkomnar vi varmt Stephan Kiernan", skrev Sollentunapolisen på sin Facebooksida på tisdagen.

Stephan Kiernan har tidigare varit chef för spaningssektionen i polisområde Nord.

– Jag ser verkligen fram emot att få vidareutveckla det uppdrag och arbete som min företrädare Christoffer Bohman lämnar efter sig och kommer att säkerställa att vi tillsammans i lokalpolisområdet fortsätter hålla i den positiva utveckling vi ser både i vårt inre polisiära liv och i vår yttre problembild, säger Stephan Kiernan på polisens Facebooksida.

Flera grova brott

Stephan Kiernan kommer till ett lokalpolisområde där organiserad brottslighet har fått fäste. De senaste året har flera grova brott ägt rum här. Men han säger själv att han är redo för uppgiften.

– Vi har många utmaningar att hantera men jag ser också att vi har en god förmåga och jobbar målinriktat i våra tre kommuner med att skapa trygghet och säkerhet för våra medborgare, säger Stephan Kiernan.

Nytt uppdrag

Den tidigare lokal polisområdeschefen i Sollentuna, Christoffer Bohman, går vidare inom polismyndigheten och Polisområde Nord med ett prioriterat uppdrag.

– Jag känner mig otroligt glad över att få lämna över stafettpinnen till Stephan Kiernan som jag arbetat tillsammans med i många år. Vi har kommit långt i vårt lokala arbete med att succesivt öka förmågan i lokalpolisområdet och jag känner mig helt trygg i att Stephan kommer fortsätta utveckla det arbetet med en stark ”vi” känsla där hela lokalpolisområdet tillsammans med våra samverkansparter är ett team som arbetar mot samma målsättningar, säger Christoffer Bohman.