Stephan Kiernan är numer chef över lokalpolisområde Sollentuna. Foto: Polisen

Nu tar en ny polischef över rodret

Lokalpolisområde Sollentuna, där Sollentuna, Sigtuna och Upplands Väsby kommun ingår, får en ny chef. Det är Stephan Kiernan som tidigare var spaningschef i norrort.

  • Publicerad 13:51, 12 okt 2021

Vi har många utmaningar att hantera

Lokalpolisområde Sollentuna, har fått en ny chef.

”Idag välkomnar vi varmt Stephan Kiernan", skrev Sollentunapolisen på sin Facebooksida på tisdagen.

Stephan Kiernan har tidigare varit chef för spaningssektionen i polisområde Nord.

– Jag ser verkligen fram emot att få vidareutveckla det uppdrag och arbete som min företrädare Christoffer Bohman lämnar efter sig och kommer att säkerställa att vi tillsammans i lokalpolisområdet fortsätter hålla i den positiva utveckling vi ser både i vårt inre polisiära liv och i vår yttre problembild, säger Stephan Kiernan på polisens Facebooksida.

Flera grova brott

Stephan Kiernan kommer till ett lokalpolisområde där organiserad brottslighet har fått fäste. De senaste året har flera grova brott ägt rum här. Men han säger själv att han är redo för uppgiften.

– Vi har många utmaningar att hantera men jag ser också att vi har en god förmåga och jobbar målinriktat i våra tre kommuner med att skapa trygghet och säkerhet för våra medborgare, säger Stephan Kiernan.

Nytt uppdrag

Den tidigare lokal polisområdeschefen i Sollentuna, Christoffer Bohman, går vidare inom polismyndigheten och Polisområde Nord med ett prioriterat uppdrag.

– Jag känner mig otroligt glad över att få lämna över stafettpinnen till Stephan Kiernan som jag arbetat tillsammans med i många år. Vi har kommit långt i vårt lokala arbete med att succesivt öka förmågan i lokalpolisområdet och jag känner mig helt trygg i att Stephan kommer fortsätta utveckla det arbetet med en stark ”vi” känsla där hela lokalpolisområdet tillsammans med våra samverkansparter är ett team som arbetar mot samma målsättningar, säger Christoffer Bohman.

Lagligt men inte ofarligt: Polisen varnar för ny trend bland unga

Nyheter ”Lustgas vara en sluss in i narkotika” Lustgaspatroner har blivit en allt vanligare syn i Sigtuna kommun. Nu uppmanas vuxna att prata med ungdomar om riskerna med att andas in gasen.tisdag 19/10 13:09

Norrvatten vill låna 800 miljoner kronor

Nyheter Pengar ska gå till utbyggnad av vattenverket – mer lån väntas i framtiden Norrvatten, som förser invånarna i norra länet med vatten, vill utöka sitt lån med 800 miljoner kronor. Pengarna ska gå till utbyggnaden av Görvälns vattenverk och ännu mer lån väntas i framtiden.måndag 18/10 11:45

31 nya fall på en vecka i Sigtuna

Nyheter Vaccinerade. 75 procent har tagit första sprutan. Folkhälsomyndigheten rapporterar en liten nedgång i antalet smittade från vecka 39 till vecka 40. I Sigtuna kommun håller smittan i sig på en jämn nivå, runt 30 smittade i veckan.fredag 15/10 9:53

På gång: 53 nya bostäder med plats för bikupor

Nyheter Spadtag för nya lägenheter i Sigtuna Stadsängar taget Nu har bygget av Brf Honungskupan, ett av projekten i Sigtuna stadsängar, startat. Här görs plats för både bostäder, odling och bin.onsdag 13/10 17:30