Nu startar sprängningsarbeten för ny vattenledning i Töjnan

I samband med byggandet av E4 Förbifart Stockholm ska en ny vattenledning dras i Töjnan, längs med fotbollsplanen och in på Torgvägen. Arbetet inleddes för två veckor sedan och kommer att pågå till den 27 mars om allt går som planerat.

  • Publicerad 18:01, 24 jan 2020

Arbetet är indelat i två etapper. Den första startade den 7 januari och beräknas vara klar den 14 februari. Där blir det sprängningsarbeten från den 27 januari till den 7 februari.

Etapp två startar den 10 februari och pågår till den 27 mars.

Vattnet stängs av två gånger

Under perioden 2–27 mars kommer vattnet att stängas av i fyra timmar vid två tillfällen. Första gången ska en temporär ledning anslutas och den andra gången kommer den nya ledningen att anslutas för gott.

Trafikverket beklagar att man inte kommer att kunna hålla alla gång- och cykelstråk öppna under byggtiden, men lovar att det alltid kommer att vara möjligt att passera genom arbetsområdet. Genom att följa orange skyltning hittar du omledningsvägarna.

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23