Nu startar föräldrar på Eriksbergsskolan en namninsamling för att rädda skolan. Foto: Åsa Sommarström

Nu startar namninsamlingen för att rädda Eriksbergsskolan

På torsdagen tog kommunfullmäktige som väntat beslutet att Eriksbergsskolan läggs ner och att eleverna ”samlokaliseras” i Helenelundsskolan. Föräldrarna har försökt stoppa planerna och startar nu en namninsamling för att få till stånd en folkomröstning.

  • Publicerad 13:02, 14 dec 2019

– Ja, vi drar igång nu i helgen, säger Anna Ringström, en av de många föräldrar på Eriksbergsskolan som har engagerat sig för att försöka få kommunen att återgå till ursprungsplanen – att bygga en ny skola på Eriksbergsskolans tomt.

Lokaltidningen Mitt i har flera gånger berättat om turerna kring skolan efter att kommunledningen gjort en ”särskild utredning” i våras och därefter kommit fram till att eleverna ska flyttas till Helenelundsskolan då det enligt utredningen saknas tillräckligt elevunderlag för en återuppbyggd skola.

S, V, MP och SP håller med föräldrarna

Ärendet har varit uppe i utbildningsförvaltningen och i kommunstyrelsen, och i torsdags tog kommunfullmäktige det slutgiltiga beslutet.

Den styrande majoriteten med M, L, KD och C röstade för förslaget, med stöd av SD medan S, V, MP och SP var emot då de håller med föräldrarna om att en ny skola ska byggas på Eriksbergsskolans tomt.

Siktar på cirka 5 300 namnunderskrifter

Föräldrarna menar att kommunledningens utredning har stora brister, och än har de inte gett upp hoppet helt.

Nu startar de alltså en namninsamling där målet är att få underskrift av 10 procent av de de röstberättigade i kommunen, cirka 5 300 personer, för att driva fram en folkomröstning i frågan.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nu säljer Sollentunahem nästa etapp: 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg

Nyheter Kommunen vill se en köpare med långsiktig vision I maj i fjol sålde Sollentunahem 541 lägenheter i Rotebro och Rotsunda. Nu är det dags för den andra försäljningsetappen av tre – då cirka 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg ska säljas.tisdag 19/1 5:30

Kontrollen av trängseln i butiker har redan startat

Nyheter 30 tjänstemän på länsstyrelsen jobbar med tillsynen Första veckan med nya covid-19-lagen och länsstyrelsen har redan varit ute och kontrollerat att inte för många kunder släpps in i butikerna: "De har varit väl förberedda. Vi har sett väldigt många...måndag 18/1 16:17

37-årig man dömd för kallblodiga mordet på busstorget

Nyheter Hade karaktären av en avrättning, menar tingsrätten En 22-årig man sköts till döds på busstorget vid Sollentuna centrum mitt på ljusa dagen den 6 februari i fjol. Nu har en 37-årig man dömts till fängelse på livstid för mord och grovt vapenbrott.måndag 18/1 11:32