I november 2020 kunde Mitt i Bålsta berätta att fackförbundet Seko bestämt sig för att sälja Lastberget.

– Det känns såklart vemodigt att sälja en verksamhet som varit så nära förknippad med förbundet under väldigt lång tid. Men samtidigt är vårt uppdrag att förvalta våra medlemmars pengar på bästa sätt. Dessutom är vår kärnverksamhet inte att äga och driva konferensanläggningar, sa Valle Karlsson, förbundsordförande, Seko, då.

Lastberget såldes till företaget AB Caldestam. I samband med detta sökte Mitt i representanter för AB Caldestam för att fråga om hur de såg på framtiden.

Vi kunde konstatera att företaget inte hade någon hemsida och informationen om verksamheten i övrigt var knapphändig. Vi försökte använda några av de nummer som fanns kopplade till företaget via allabolag.se, men utan framgång.

Pratar med kommunen

Via Seko hänvisade företaget till Lastbergets officiella kontaktuppgifter, men man återkom aldrig med svar på Mitt i:s frågor. Seko själva ville inte svara på några frågor. Enligt uppgifter till Mitt i Bålsta befinner sig AB Caldestam i diskussioner med kommunen om framtiden för platsen, men vad dessa diskussioner innebär är oklart.

Ingen verksamhet

Det som kan konstateras är att det inte pågår någon konferensverksamhet.

Lastberget är en del av Svenska Möten, som man äger tillsammans med drygt 130 andra liknande anläggningar runt om i landet.

Svenska Möten bokar möten och konferenser hos utvalda medlemmar och på övriga konferensanläggningar och hotell runt om i Sverige och stora delar av Lastbergets bokningar genom åren har kommit därifrån.

Svenska mötens marknads- och kommunikationschef Bibi Rydbacken bekräftar att man inte bokar på Lastberget för tillfället.

– Den info vi fått är att de har stängt hela 2021 och därför har vi inte bokat in några möten där, svarar hon.

– Övriga frågor hänvisar jag till ägaren.

Mitt i har sökt ägaren ett flertal gånger, lämnat meddelanden och även skickat våra frågor skriftligt, men när den här tidningen gick i tryck hade de ännu inte återkommit med svar.

När vi besöker Lastberget är grinden till området stängd och det går inte att komma in. Enligt uppgifter till Mitt i ska det finnas personal på plats, men dessa arbetar endast med underhåll.