Nu stängs Gröna linjen av – så får du åka

För att kunna rusta upp Söderströmsbron kommer tunnelbanans gröna linje att stängas av i flera veckor framåt från och med imorgon 16 juli. Här är dina alternativa resvägar.

  • Publicerad 09:00, 15 jul 2019

De senaste två veckorna har Röda linjen påverkats av arbetet med Söderströmsbron mellan Gamla stan och Slussen, där man håller på att byta ut stålet så att bron ska hålla längre.

Nu börjar avstängningarna på Gröna linjen

Nu har turen kommit till Gröna linjen. Från och med nästa vecka och flera veckor framåt, 16 juli till den 12 augusti, kommer inga tåg på Gröna linjen att gå mellan T-Centralen och Slussen. Övrig tunnelbanetrafik på Gröna linjen kommer att gå med kraftigt reducerade tider.

Resenärer som vill åka mellan T-Centralen och Slussen hänvisas till tunnelbanans Röda linje.

Vad händer söderut?

Tågen på Gröna linjens södergående sträcka kommer endast att gå Slussen – Farsta samt Slussen – Skarpnäck. Vid slutstationerna kommer tågen att vända.

Nu börjar stöket på gröna linjen i Söderort

Vad händer norrut?

Tågen i norrgående riktning går bara mellan Hässelby strand och T-Centralen. Vartannat tåg från Hässelby strand går bara till Hötorget och vänder tillbaka igen. Detta beror på att tågen bara kan gå på ett spår mellan T-Centralen och Hötorget under renoveringstiden.

Detta gör att tågen mellan T-Centralen och Hötorget går som tätast var 12:e minut. Tågen mellan Hötorget och Vällingby går som tätast var 6:e minut och tågen mellan Vällingby och Hässelby strand går som tätast var 12:e minut.

Trafikhändelser. Nu stängs gröna linjen av mellan T-Centralen och Slussen. Foto: Karoline Montero Araya

Så här kan du åka istället

Med tunnelbanans röda linje mellan T-Centralen och Slussen.

Med Tvärbanan mellan Gullmarsplan, Liljeholmen, Alvik, Sundbyberg och Solna centrum.

Med pendeltåg mellan Stockholms Södra (gångavstånd från Medborgarplatsen) och Stockholm City.

Med buss.

Promenera mellan Slussen och Gamla stan, en sträcka på 700 meter.

Visa merVisa mindre