Det är tidig eftermiddag och liv och rörelse vid kassorna utanför Nya Pulsen i Flemingsbergs centrum. Amrita Kumari håller på att packa ett par kassar medan hennes man Kumail Moriani går iväg och köper något att äta till sonen Pranay, 4.

– Allt finns här. Jag är från Pakistan och jag hittar många varor här som jag inte hittar någon annanstans, här finns mat från alla länder, säger Amitra Kumari.

Hon känner inte till att butiken ska stänga och att Willys ska ta över butikslokalen. Och hon blir inte glad över nyheten.

– Det finns många andra Willys man kan gå till, men Pulsen är något annat. Här finns allt på samma plats. Många av oss som bor här är studenter från andra länder och alla handlar här. Det är billigt och det finns kryddor, olika sorters ris och linser som inte finns i andra butiker, säger hon.

Ingen av dem vi talar med känner till att butiken ska stänga om några dagar.

– Vi bor i Riksten, men vi brukar handla här varje vecka. Vi hittar grejer från hemlandet här. Det är tråkigt att de stänger. Willys finns ju i Tumba också, säger Ina Vronevskiene, 36, med dottern Emile, 5.

Engagerad. "Jag är ute mycket i butiken nu och pratar med kunder. Många är ledsna", säger butikschef Johnas Wremborn.

Engagerad. "Jag är ute mycket i butiken nu och pratar med kunder. Många är ledsna", säger butikschef Johnas Wremborn.

Angie Gray

Kunder är både ledsna och arga

Partier av varor som säljs till låga priser och mat från världens alla hörn är just det som har profilerat Nya Pulsen. Butikschef Johnas Wremborn har mött många ledsna kunder den senaste tiden.

– Många är jätteledsna. De är besvikna och en del är arga. Det är skittråkigt, vi vill ju inte lägga av, men det blev så nu, säger han.

Varför stänger ni?

– Det är svårt i den här branschen. Det är i stort sett bara de stora aktörerna kvar. Vi handlar av våra konkurrenter i dag, av Axfood. Det är ohållbart.

När Willys visade intresse för at ta över butiken sålde ägarna den. De anställda har erbjudits att stanna kvar och fortsätta jobba hos Willys.

För egen del kommer Johnas Wremborn att byta bransch. Men det är med kluvna känslor.

– Jobbet i sig kommer jag inte att sakna. Men kunderna, de kommer jag att sakna.

Meddelande. Innan butiken säljer kommer allt att säljas ut.

Meddelande. Innan butiken säljer kommer allt att säljas ut.

Angie Gray

Kunderna har haft stort inflytande över utbudet i butiken.

– Vi har anpassat vårt utbud efter kunderna, det är de som bestämmer hur det ska se ut. Många gånger får vi bara bilder. Vi vet inte vad det är för något och vi pratar kanske inte samma språk. Då skickar vi det till leverantören och så har de löst det. I nio fall av tio har vi löst det. Men det tar många år att bygga upp det, säger Johnas Wremborn.

Folk åker från olika delar av länet för att handla på Pulsen i Flemingsberg.

– Jag pratade nyss med en man från Haninge. Folk åker från Södertälje, Skärholmen, till och med Täby.

Butiken kommer nu att stängas under några veckor för att genomgå en omfattande ombyggnad innan Willys öppnar. Enligt Willys kommer prisnivån i butiken att gå ner.

Men innan dess ska allt i lokalen säljas ut.

– Allt ska bort. Vi räknar med kaos. Vi stänger 11 januari – om vi har några varor kvar då, säger Johnas Wremborn.