Inspelning pågår. Bosse Wesström är med i filmteamet som just nu arbetar på Stockholms gator. Snabba Cash, skriven av Jens Lapidus, spelas in på olika adresser i Stockholm under sommaren.

Nu spelas Snabba cash in i Stockholm

Den kommande serien Snabba cash utspelar sig i Stockholm. Just nu, och hela sommaren, pågår inspelningar runt om i hela stan. – Det blir tryck i den här serien, det kan jag lova dig.

  • Publicerad 07:15, 15 jun 2020

Det är i alla fall Bosse Wesström övertygad om. Han arbetar i det stora filmteamet från SF Studios som just nu arbetar runt om på Stockholms gator.

När StockholmDirekt träffar honom spärrar Bosse av en gata vid Humlegården inför en scen som ska spelas in senare under kvällen.

– Jag gillar verkligen den här inspelningen. Det är inga kända skådisar, utan stockholmsungdomar som har blivit castade till rollerna. De är oerhört duktiga. Det blir tryck i den här serien, det kan jag lova dig, säger han.

Förutom ett kort uppehåll i augusti pågår inspelningen fram till den sista september. Det är två team som åker runt på platser i hela Stockholm. Förutom i kvarteren runt Stureplan spelas många scener in i Tensta, Rinkeby, Kista och Skärholmen.

Premiär på Netflix

Serien utspelar sig i Stockholm, tio år efter händelserna i Snabba Cash-triologin, och kretsar kring Leya (spelad av Evin Ahmad, uppväxt i Akalla), en ung ensamstående mamma som försöker lyckas inom startup-scenen.

– Jag har längtat efter en fortsättning på Snabba Cash. Berättelserna är fortfarande episka men skildrar också vår samtid i ett ofiltrerat ljus. Det kommer bli fantastiskt, har tidigare Jens Lapidus sagt i ett pressmeddelande.

Serien blir i totalt sex avsnitt och ska ha premiär på Netflix under 2021.

Handlingen

"Den entreprenörsdrivna finansiella eliten och den kriminella världen har blivit än mer brutal, kaotisk och skoningslös. När dessa två världar korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak – snabba cash."

Källa: SF Studios