Så såg det ut efter AIK-Norrköping i somras. Foto: Läsarbild

Nu slipper Solnaborna pröjsa för arenaskräpet

Firande fotbollsfans har stått Solnaborna dyrt. Men nu får Arenabolaget ta notan när området vid Råstasjön ska röjas i samband med evenemang.

  • Publicerad 11:17, 11 jan 2019

Många läsare reagerade i somras på nedskräpningen runt Råstasjön som uppstod i samband med evenemang på Friends arena. Efter allsvenska matcher och konserter såg området flera gånger ut som en soptipp.

Trist – och dyrt, kunde Mitt i Solna konstatera efter en genomgång av stadens utgifter för extrastädningen. En Guns n roses-spelning kostade skattebetalarna över 50 000 kronor i form av extrastädning, UEFA-finalen 203 000 och Mellofinalen 22 000.

På ett år blev summan över en miljon kronor.

”Inte rimligt”

Men nu är det slut med det. Ett avtal mellan Arenabolaget och Solna stad innebär att bolaget i fortsättningen får bekosta skräpröjningen före, under och efter evenemang på Friends.

– Det här är en gränszon. Staden har ansvar för städningen på allmän plats, men när städningen är kopplad till vissa typer av evenemang tycker jag att bolaget har någon form av ansvar. Det är inte rimligt att skattebetalarna ska stå för den kostnaden, säger stadsdirektör Kristina Tidestav Rockberg.