Nu skrivs tidningshistoria: DirektPress går ihop med Mitt i

Varje vecka förses nästan en miljon hushåll i Stockholm med gratistidningar från Direktpress och Mitt i. De två tidningshusen har länge varit konkurrenter, men nu står det klart att de kommer gå samman.

  • Publicerad 09:24, 3 jul 2020

Det är en av de större medieaffärerna på senare tid. Direktpress moderbolag Ge-Te Media AB har köpt alla aktier i Mitt i och nu ryms de två tidningarna inom samma koncern.

– Det är något som vi strävat efter länge och det känns oerhört bra. Det finns en enorm potential i ett enat gratistidnings-Stockholm, och att få arbeta tillsammans med Mitt i och våra egna enheter kommer bli en fantastisk resa, säger Patrik Vincent, vice vd på Direktpress.

Affären, menar Patrik Vincent, är ett sätt att säkra lokaljournalistiken i Stockholm och att värna ett demokratiskt ansvar. Alltså att alla har rätt till att ha koll på vad som händer i sin kommun och stadsdel, oavsett om de har råd med en morgontidningsprenumeration eller inte.

Långsiktig investering

Det hela har möjliggjorts genom bland annat en långsiktig investering av bolaget Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB.

Vad sammanslagningen i praktiken kommer att betyda för gratistidningsläsarna i Stockholm är ännu inte helt klart.

– Det kommer bli en del förändringar, men jag kan inte säga exakt vad än. Vi kommer titta på vilka styrkor som finns i de två tidningarna och bygga ett gemensamt, starkt mediewbolag. Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer gynna alla, säger Patrik Vincent.

Får fängelse för penningtvätt

Nyheter Enköpingsbo. Döms till 1 år och 6 månader En man hemmahörande i Enköpings kommun, döms till fängelsestraff efter att ha tagit emot och skickat vidare pengar i syfte att dölja att pengarna kom från brottslig verksamhet.måndag 19/10 13:19