På det gröna området mellan Tornets hyresrätter och HSBs bostadsrätter ska nu Upplands-Brohus hyresrättshus växa fram. Foto: Niklas Loman

Nu ska Upplands-Brohus bygga nytt i Kungsängen

Det har dragit ut på tiden med Upplands-Brohus bygglov vad det gäller projektet vid Kokillbacken i centrala Kungsängen. Nu berättar bolaget att man kommit igång med bygget av 148 lägenheter.

  • Publicerad 17:27, 4 sep 2022

Nu meddelar Upplands-Brohus att arbetet på allvar dragit igång med att bygga 148 hyreslägenheter fördelat över fyra trapphus vid Kokillbacken. Det kommer som tidigare känt att bli 1-4 rum och kök, där merparten av lägenheterna består av tvåor och treor.

I våras berättade bolaget att man bestämt sig för att ett av trapphusen kommer att bli ett trygghetsboende med 37 lägenheter. Där tillkommer en samlingslokal på bottenplan.

Upplands-Brohus bygger trygghetsboende

Upplands-Brohus huvudentreprenör Tasbud är igång med markarbeten på fastigheten. I september påbörjas spontningsarbeten som kommer pågå i 1-2 veckor, spontning innebär att marken förses med stöd i syfte att det ska gå att arbeta på platsen.

Upplands-Brohus bygglov överklagas

Då spontningen är i mål så kommer det att ske sprängarbeten.

"Inför sprängningsarbetena utförs erforderliga besiktningar och berörda fastighetsägare kommer att kontaktas", skriver Upplands-Brohus på sin webbplats.

Framkomligheten kommer inte att påverkas under byggtiden längs Kokillbacken.

Upplands-Brohus skriver: "Vi vill även informera om att det är kommunen och inte Upplands-Brohus som bedriver anläggningsarbeten i och kring Ringvägen".

Lägenheterna beräknas stå klara för en första inflyttning till våren 2024.

Mobil trygghetsturné runt om i Upplands-Bro

Kommunen och polisen lämnar centrum Hela kommunen är lika viktig i det pågående trygghetsarbetet. Det här menar Upplands-Bro kommun och polisen – och ger sig ut på en endagsturné.tisdag 4/10 17:21

Medborgarförslag om vattenleken i Kungsängens centrum

Borde även finnas i Bro: "Skulle vara fantastiskt" På torget i Kungsängens centrum finns det sommartid en fontän som lockar till lek bland kommunens yngre invånare. Nu föreslår en medborgare att en liknande lösning borde etableras i Stjärnparken i...måndag 3/10 17:28