Julia Pettersson och Minora Bristedt är bägge redo för att tävla på EM i truppgymnastik. Foto: Läsarbild Privat

Nu ska Täbytjejerna försvara sitt EM-guld

Julia Pettersson och Minora Bristedt från Täby åker till Portugal för att ta nytt EM-guld i truppgymnastik. – Jag är sugen på att åka ner och försvara titeln, säger Minora Bristedt.

  • Publicerad 14:49, 16 okt 2018

På torsdag startar EM i truppgymnastik i Lissabon, Portugal. Det svenska gymnastiklaget är på väg till mästerskapet med siktet inställt på att vinna.

I truppen finns två Täbytjejer, Julia Pettersson och Minora Bristedt. För Minoras del kan det bli hennes tredje raka guld.

– Jag har haft en bra uppladdning och känner mig stark. Mitt mål är att försvara EM-guldet från 2016. Jag är bland de äldsta i truppen och det kan vara så att det är mitt sista EM. Då skulle vara kul med ett guld, säger Minora Bristedt till Mitt i.

Sverige har vunnit guldet både 2014 på Island, 2016 i Slovenien. Båda dessa gånger har Island varit och nosat på guldmedaljen.

– Island är såklart det största hotet på damsidan men vi har vunnit över dem tidigare.

Lyckat genrep

Under den gångna helgen höll gymnastiklandslaget ett genrep i Ängelholm. Det gick enligt Julia Pettersson bra men det finns vissa saker som ska justeras till tävlingen startar.

– Vi ligger i fas där vi ska vara men det finns saker att fixa. Genrepet gick som ett genrep ska gå men känslan är bra, säger Julia Pettersson.

Man kan aldrig påverka det som andra lag gör men vi ska gå in och göra det bästa vi kan

Julia Pettersson

Även Julia var med och tog guld på EM för två år sedan. Hon siktar efter en ny framgång.

– Jag ska prestera så bra som jag kan. Man kan aldrig påverka det som andra lag gör men vi ska gå in och göra det bästa vi kan så hoppas jag att det räcker till guld. Det är målet i alla fall, säger hon.

Minora och Julia har följts åt inom gymnastiken och även växt upp tillsammans. De började bägge i Täby gymnastikförening ihop innan de 2013 bytte till Brommagymnasterna.

Tävlingarna i truppgymnastik hålls mellan den 17 och 20 oktober i Lissabon.

Fakta

Minora Bristedt

Ålder: 22

Bor: Ella Gård

Aktiv inom gymnastik: Så länge jag kan minnas. Jag har gått i mammas fotspår från att jag föddes. Jag började elitsats vid 8-9 års ålder.

Visa merVisa mindre

Fakta

Julia Pettersson

Ålder: 20

Bor: Uppsala nu när jag pluggar men är uppvuxen i Näsby park.

Aktiv inom gymnastik: Sedan jag var liten någon gång.

Visa merVisa mindre