Knutbyspåret i Bromsten rustas upp, något som välkomnas av Anders Gryhed som dagligen går en runda på spåret. Foto: Anders Gustafsson

Nu ska motionsspåret i Bromsten rustas upp

Ett populärt motionsspår rustas upp, Knutbyspåret i Bromsten. "Det behövs. jag går där varje dag", säger Anders Gryhed, bosatt i närheten.

  • Publicerad 16:04, 25 sep 2020

Knutbyspåret, ett 1,8 kilometer långt motionsspår i Bromsten, har enligt bosatta i området, länge varit eftersatt. Växtligheten har växt sig nära spåret och de som använder spåret har känt sig otrygga under sina promenader eller joggingturer.

Spånga–Tensta stadsdelsnämnd har fått sammanlagt 2,6 miljoner kronor till att rusta upp ett antal gångvägar i stadsdelen. Stadsdelen har avsatt 700 000 kronor för förbättringar av Knutbyspåret.

Anders Gryhed, bosatt i Bromsten, välkomnar att spåret rustas upp.

– Det behövs. Jag går där varje dag, säger Anders Gryhed.

Enligt Anders Gryhed har många i närområdet undvikit att använda sig av spåret, just för att spåret upplevs som otryggt.

50-tal stolpar kontrolleras

När Mitt i befann sig på spåret en förmiddag mitt i veckan var uppröjningsarbetet i full gång. Personal på plats berättade att samtliga stolpar på spåret, ett 50-tal stolpar, skulle kontrolleras för eventuella rötskador. De stolpar som bedömdes som ruttna skulle grävas upp och ersättas med nya. Likaså skulle trädgrenar som hänger ut över spåret att beskäras.

Elstolpe på Knutbyspåret som ska bytas ut. Foto: Anders Gustafsson

Andra satsningar

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd har även avsatt pengar till:

800 000 kronor för upprustning av belysningen vid ett gångstråk vid Sundbydammarna.

400 000 kronor till belysning vid Fornminnesparken.

200 000 kronor för belysning på hundrastgården i Duvbo.

500 000 kronor för belysning på hundrastgården i Lunda.

Visa merVisa mindre