Nu ska modulhusen i Grimsta börja byggas

Nu ska de nya modulhusen för nyanlända börja byggas i Grimsta. Planerad inflyttning är under sommaren. – Inflyttningen blir troligen i augusti, innan skolstarten, säger Patrik Andersson, avdelningschef bygg och teknik på Stockholmshem.

  • Publicerad 11:05, 9 feb 2018

Nu är det klart att det kommer att byggas modulhus söder om Vällingbyrondellen i Grimsta. Byggstart är inom de närmaste månaderna, och lägenheterna ska vara klara för inflyttning under sommaren.

– Vi sätter igång med markarbetet redan i mars-april. Det ska schaktas för vatten och avlopp och grävas för ledningar innan modulerna kommer på plats i maj, säger Patrik Andersson.

41 lägenheter

Det färdiga huset – som kommer att bestå av 96 moduler – kommer att ha tre våningar och ha 41 lägenheter; 34 2:or och 17 3:or. Lägenheterna är till för nyanlända som har fått uppehållstillstånd i Sverige.

När modulerna väl börjar levereras ska de sättas ihop, och tak och fasadarbeten ska göras.

– Mycket av arbetet med modulerna görs på fabrik för att så lite som möjligt ska behöva göras på plats. Men det är en del tak- och fasadarbete som ska göras. Och så ska de kopplas ihop, säger Patrik Andersson.

Moduler kan täppa till fler hål

När det tillfälliga bygglovet går ut om ungefär fyra år kan modulerna flyttas.

– Tanken är att de ska användas igen, behovet av tillfälliga bostäder är ju stort i Stockholm för andra grupper också, så de kan hjälpa till att täppa till bostadsbristen lite tills bostadsbyggandet kommer ikapp, säger Patrik Andersson.

Projektet beräknas kosta 67 miljoner kronor.