Gärdets populära skidspår. Foto: Katarina Linde

Nu ska många fler barn få pröva Gärdets skidspår

Skidsatsningen Alla på snö växer rejält den här säsongen. Svenska skidförbundet fixar skidutrustning och instruktörer vid Sportfältet under fem veckor i vinter.

  • Publicerad 12:44, 23 okt 2018

Projektet ”Alla på snö” drivs av Svenska Skidförbundet och Stockholms stad. Syftet är att ge skolbarn i Stockholm möjligheten att pröva längdskidåkning på Gärdet och alpin åkning i Hammarbybacken.

Nu står det klart att antalet barn vid årets satsning utökas från 2 200 till 4 000 – vilket innebär att en massa skolbarn kommer att åka skidor på Gärdet under veckorna 4-8 nästa år.

Även helgöppet

Det här året är Svenska skidförbundet dessutom för första gången på plats även under lördagarna vid nämnda veckor för att hjälpa nyfikna att skida runt Sportfältet.

– Personal från oss kommer att finnas på plats och det kommer finnas utrustning att låna, säger Johan Linnaeus, projektansvarig på Svenska skidförbundet.

Stadion i reserv

På lördagarna under nämnda veckor, mellan 10.00 och 13.00 kan alltså vem som helst droppa in, och det går inte att anmäla sig på förhand.

Vad gör ni om det inte är någon snö på Gärdet de här veckorna?

– Stockholm stadion är reservplanen för där ska det mycket till för att det inte ska bli snö, säger Johan Linnaeus.

Alla på snö äger alltså rum på Gärdet och Sportfältet måndag-lördag (på lördagar får alla komma förbi) veckorna 4,5,6,7 och 8. Samt i Hammarbybacken veckorna 5, 10 och 11 under tisdag-torsdag.”