Tävling. Till och med den 28 februari tar Danderyds konsthall emot ansökningar om att vara med i tävlingen, meddelar Christina Frid. Foto: Mostphotos/Helena Berzelius (kollage)

Nu ska den bästa stolen utses i Danderyd

Skolungdomar i Danderyd bjuds in till tävlingen ”Stolliga stolar” där de mest kreativt utformade stolarna ska prisas och ställas ut.

  • Publicerad 16:49, 13 jan 2021

Föreningen Danderyds konsthall bjuder nu in skolungdomar i högstadiet och gymnasiet i Danderyd till en tävling. I den ska deltagarna ska skapa eller göra om en stol till ett konstverk.

Christina Frid, som sitter i tävlingsledning, berättar att de hoppas på många kreativa bidrag under våren. Fantasin sätter gränserna.

– Man kan göra ett djur av en stol, med fyra ben. Man kan också bara måla en trästol som man vill. Jag såg någon på internet som hade gjort en stol som hade en mun och en tunga.

I mitten på maj planeras en coronaanpassad utställning i Danderyd – då stolarna ska visas upp. I samband med utställningen utses även då de fem bästa bidragen, där första- och andraplats får 2000 respektive 1000 kronor i vinst.

Ännu är det oklart var den kan hållas.

– Vi vill helst att den ska kunna hållas inomhus eftersom man inte vet hur vädret kommer vara. Men det kan bli kanske under ett tält, som i samband med Hamnens dag i Stocksund. Vi får se var det blir.

I slutet på februari stänger slussarna för deltagare och första maj är sista dagen för att lämna in ett bidrag.

– Vi vill att man ska kunna leta efter sin inre skapande kraft, och göra något roligt av det. Det behövs när man sitter mycket hemma och har tråkigt i dessa tider, säger Christina Frid.