Under fredagens match på Zinken får Bajenfansen något nytt att fira – Bandyns Hall of Fame Foto: Pekka Pääkkö

Nu ska Bajenprofiler hedras i Hall of Fame

Hammarby Bandy inrättar Hall of Fame och gamla spelarprofiler kommer att hedras på Zinkensdamm under säsongen. Den första presenteras under fredagens match mot Västerås. – Det här är ett fint sätt att värna om en anrik historia, säger initiativtagaren Robert Tennisberg.

  • Publicerad 09:37, 20 dec 2018

Med anor från 1905 har många bandyprofiler fostrats och verkat i Hammarby bandy. Många av dessa har glömts bort under årens gång.

Men nu inrättar Hammarby bandy ett Hall of Fame för att lyfta fram dessa spelare och ledare.

– Jag tyckte att det var dags för Hammarby Bandy att visa sin uppskattning till forna hjältar. De har varit ganska dåliga på det. Det här är ett fint sätt att värna om en anrik historia, säger Robert Tennisberg som är initiativtagaren till Hall of Fame.

Robert Tennisberg är journalist och ingår i invalskommittéen tillsammans med Lasse Sandlin och Claes-Göran Bengtsson.

Varje säsong kommer ett par-tre personer att väljas in i det ärofyllda sammanhanget och under fredagens elitseriematch mellan Hammarby och Västerås på Zinkensdamms IP kommer den första spelaren att presenteras.

Positiva vibbar

Hammarby Bandy har en historik med både motgångar och framgångar. Och även när det gått som bäst sportsligt har klubben ändå brottats med ekonomiska problem.

– Det kan behövas lite positiva vibbar runt klubben, när mycket annars handlar om svag ekonomi, dåliga förhållanden och hallbrist. Hoppas att folk tar sig till Zinken framöver, säger Robert Tennisberg.