850 bostäder i varierad karaktär ska nu byggas jämte skola, förskola och handel.

Fastigheten Viby 19:3 är cirka 11 hektar stor och förvärvades av bolaget under 2014. Fastighetsbolaget K2A äger 30 procent av projektet i Brunna.

https://www.mitti.se/nyheter/850-bostader-i-brunna-nu-klarnar-planerna-for-gamla-coop-tomten/repufD!CGClR0fRJeIu6yVqjT7U5g/

Mitt i har tidigare berättat att Engelska skolan, IES, haft planer på att etablera sig på den gamla Coop-tomten. Dessa planer lades under våren på is och istället meddelade IES att man satsar på att uppföra sin F-9-skola i det kommande området Trädgårdsstaden i Bro.

Av Genovas pressmeddelande framgår att en avsiktsförklaring med en annan friskoleaktör nu finns på plats:

https://www.mitti.se/nyheter/hemkop-narmar-sig-ett-intag-i-upplands-bro/reptjs!KPPLzlqMANuOGZkNrW6abA/

”Vi har tecknat avsiktsförklaringar med väletablerade aktörer för skola, förskola och en livsmedelsbutik. Raoul Wallenbergskolan avser etablera en F-9-skola om cirka 600 elever samt en förskola om cirka 120 barn med 20-åriga hyresavtal”, skriver man i ett pressmeddelande.

https://www.mitti.se/nyheter/engelska-skolan-drar-sig-ur-brunna-for-nu/repvcr!kJslyyums2XUd99EcHvKvQ/

– Vi är mycket glada att vi i nära samarbete med kommunen, invånare och verksamheter i området nu har lyckats möjliggöra detta och kan påbörja arbetet. Vi ser fram emot ett hållbart byggande och värdeskapande för alla involverade parter", säger Michael Moschewitz, VD för Genova.