RUSTAS. Parklekshuset i Rålis ska rustas och håller stängt i tio veckor. Foto: Anna Rönnqvist

Nu rustas Rålis parklekshus

Parklekshuset i Rålis ska rustas rejält. I tio veckor kommer det därför att vara stängt och besökarna får klara sig utan vatten och toalett.

  • Publicerad 12:09, 12 aug 2020

Rålis parklek och tillhörande parklekshus är och har alltid varit ett väldigt populärt lekmål för barn och föräldrar. Men genom åren har parklekshuset blivit slitet – och nu ska det fixas till rejält. Grunden ska bland annat fixas och det ska bli nytt golv och tak. Cirka 800 000 kronor ska staden lägga på renoveringen, har fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) tidigare uppgett i en intervju med SVT.

Nya inslag till Rålis populära parklek

En minst sagt välkommen upprustning enligt personalen.

– Vi är jätteglada. Det är mycket som ska göras, det ska målas och nya golv. Det kommer bli jättefint, säger Lena Schjölin som jobbar i parkleken.

Öppna förskolan öppen

Men under renoveringen tvingas parklekshuset hålla helt stängt i cirka tio veckor, till och med vecka 42. Det innebär att besökare inte kan använda toalett eller rinnande vatten från huset under renoveringstiden. Eventuellt kommer bajamajor på plats, annars hänvisas gästerna till de offentliga toaletterna i parken. Redan i veckan inleddes förberedelserna.

– Vi kommer jobba ute i bodarna och ha igång verksamheten så gott det går under tiden. Men allt hänger på byggtrafiken och säkerheten. Huset ska inhägnas och det kan vara en del trafik. Men vi kommer inte ha tillgång vatten, säger Lena Schjölin.

Öppna förskolan kommer däremot ha öppet enligt vanligt schema, med tillgång till toalett bara för deras besökare, under hela perioden. Anledningen är att den delen är nyare och renoveringsbehovet där inte är så stort.