Tidigare i år basunerade staden via fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) ut att det, efter att ha stått öde i flera år, skulle bli något av med Annexet vid Smedsuddsbadet.

Nattklubbsprofilen Jakob Grandin och hans bolag är tänkta att hyra kåken av staden och fylla både det och området med nytt innehåll som bland annat restaurang eller kafé. De har även planer på att bygga upp tidigare nedbrunna byggnader för att skapa bland annat bastubadhus berättade Grandin tidigare i år.

https://www.mitti.se/nyheter/nattklubbsprofil-tar-over-ode-1800-talshus-pa-kungsholmen/repucC!xaTt8nvEfbWQzA4vBRd5ZQ/

Stadens förhoppning var att dra igång renoveringen under våren eller sommaren. Så blev det inte. Men nu är den yttre renoveringen, som staden ska stå för, igång.

Enligt fastighetskontoret ska renoveringen av fasaden, tak och vatten, avlopp, värme och ventilation vara klart innan årsskiftet. Även markytan runt huset ska fixas till samt ska källaren renoveras. Summa: 1,5 miljoner kronor.

https://www.mitti.se/nyheter/valkommen-in-i-odehuset-som-nattklubbsprofilen-ska-vacka-till-liv/repufC!m@PbFCu2VHtplJXiUlhZA/

Planen är sedan att kommande hyresgäst ska stå för den invändiga renoveringen enligt fastighetskontoret.

Men även om det fortsatt är planen att Trädgården-grundaren ska ta över huset så finns det ännu inget påskrivet avtal enligt fastighetskontoret. Det oroar inte Dennis Wedin som uppger att det är "glädjande att renoveringen nu är igång".

– Jag är inte alls orolig för det, utan vi har en tät och god dialog med aktören. Jag ser verkligen fram emot att få till det här i närtid. Smedsudden kommer nu förvandlas till en fantastisk plats med en seriös aktör som rustar upp. Exakt när verksamheten står klar får vi återkomma till när avtalet är påskrivet, men staden jobbar hårt för att processen ska gå smidigt till.

Mitt i Kungsholmen har sökt Jakob Grandin