Traventusiast. Artisten Little Jinder håller travhörna på Lykke under helgens Elitlopp. Foto: Pressbild/Adrian Pehrson

Nu rivstartar Lykke i Strings gamla lokaler

Kort efter öppningen fick Lykke kaffebar på Nytorgsgatan stänga, på grund av pandemin. Nu är de tillbaka med förhoppningar om att bli en lekplats för Söders vuxna – och i helgen är artisten Little Jinder plats med en travhörna.

  • Publicerad 16:50, 27 maj 2021

Vid årsskiftet fick Lykke kaffebar, som tagit över Café Strings gamla lokal, stänga på grund av pandemin. Nu, sedan ungefär en månad tillbaka, är de i gång igen.

– Det är hur kul som helst. Vi har lite medvind med att folk börjat vaccinera sig mot corona. Jag tror också att jag och min bror Calle lyckats bygga upp en fin relation med en bred publik under våra år inom kafé- och restaurangbranschen, säger Albin Carlsson, som driver kafét med sin bror.

Tidigare har de drivit Mellqvists kaffebar samt matbar på Rörstrandsgatan. Deras nya projekt Lykke är lite av en förlängning av Lykke Kaffegårdar, som har rosteri och odlingar världen över.

Ambitionen är att det på morgonen ska vara en "jäkligt trevlig kaffebar", för att på kvällen flytta fokus till mat och cocktails, inspirerade av de gårdar och länder där Lykke har odlingar.

Vad händer här? Häng med in på nya Lykke Nytorget

Bröder. Albin och Calle Carlsson driver Lykke på Nytorgsgatan. Foto: Hampus Marcussen

Växer ut på gatan

Snart, förhoppningsvis nu i helgen, invigs även den nya uteserveringen.

– Där ska vi ha en food truck, med öl, vin och jäkligt god street food. Vi vill vara lite knasiga där ute, om det till exempel är kantarellsäsong kör vi smörstekta kantareller. Vill något band lira, så kan de göra det. Är det lugnt en måndag tar vi fram pingisbord.

Under fredag och lördag är ett lite speciellt event inplanerat – Jinders travhörna, där Little Jinder är på plats med gäster för att guida folk i sändningarna av Elitloppet.

Hon har varma minnen från Café String.

– Jag skolkade mest under min högstadietid och hängde istället här varje dag. Det var liksom som min ungdomsgård – där alla indiepoppare samlades. Hade någon sagt då, att jag en dag skulle sitta här med en egen travhörna så hade jag inte trott på det alls, säger Josefine Jinder i en kommentar.