Första byggnaden som jämnats med marken ligger på Barnängsgatan, nära Londonviadukten. Foto: Läsarbild

Nu rivs Spårvägsmuseet – men handen är inte hittad

Grävskoporna går just nu loss på den gamla bussdepån och Spårvägsmuseet på östra Södermalm. Men polisen letar samtidigt efter bevis från ett 20 år gammalt mordfall.

  • Publicerad 10:44, 8 okt 2018

Snart kommer den gamla bussdepån tillika Spårvägsmusseet på Tegelviksgatan bara vara ett minne blott. Rivningen av kvarteren har nu dragit i gång på allvar. En byggnad, närmast Londonviadukten, är nu helt jämnad i marken.

Men samtidigt pågår sökandet efter Anders Gustafsson, 16, högra hand. Han hittades död och stympad vid Norra Hammarbyhamnen för 22 år sedan. Polisen misstänker att hans saknade hand kan ha hittats i Spårvägsmuseet gamla lokaler, vilket Mitt i tidigare rapporterat om.

Men trots att grävskoporna går för fullt har polisen inte givit upp sökandet.

– Den byggnad som rivs nu är redan genomsökt. Och vi söker fortfarande i de andra. Handen är inte hittad ännu, säger Mats Pettersson, förundersökningsledare på polisens cold case-grupp.

Rivningarna ska fortsätta till maj 2019. Här ska sedan staden och andra byggaktörer bygga sju nya bostadskvarter i projektet som kallas för Persikan.

Det ska bygags 1 240 lägenheter, varav 665 är hyreslägenheter och 575 bostadsrättslägenheter. Området får även två nya förskolor och ett nytt gång- och cykelstråk.

De första husen börjar byggas 2019 eller 2020.

Huslängan vid Barnängsgatan, nära korsningen Nackagatan, är naggad i överkanten. Foto: Lisa Bonnichsen

Taket saknas. Rivningen av den gamla bussdepån startade i somras och ska vara klar 2019. Sedan ska det byggas sju nya bostadskvarter. Foto: Lisa Bonnichsen