Nu rivs panncentralen i Tallkrogen

Rivningen överklagades, men förgäves. Nu jämnas den förorenade panncentralen på hörnet av Kaggeholmsvägen och Mörkövägen med marken. Men byggstarten dröjer.

  • Publicerad 16:38, 19 nov 2015

Trots protester från boende i området som kämpat för att bevara och renovera den gamla panncentralen började rivningarna här om veckan.

Till kritikernas fördel ansågs tegelbyggnaden som på senare år inrymt tvätteri, förråd och parkeringsgarage, inneha ett högt kulturhistoriskt värde. Men avgörandet föll i stadens favör. Staden har hela tiden ansett att byggnaden och omkringliggande mark är alltför kontaminerad av miljöfarliga ämnen för att i framtiden inrymma verksamheter eller boende.

– Vi håller på att upphandla entreprenör för uppförande av huset. Om bygget startar nästa höst sker inflyttningen någon gång under 2017, säger Erica Lawesson, kommunikationsdirektör Familjebostäder.

Familjebostäder kommer uppföra 72 hyreslägenheter i fem nya hus. Fjädern i hatten för bygget blir att området ges en konstnärlig gestaltning. Rivningen förväntas vara klar i februari.