Nu prisas Susanne och Anna

Nyligen så tilldelades två kommunanställda diplom av Brandkåren Attunda. Detta efter ett rådigt ingripande som duon genomförde tidigare i år.

  • Publicerad 09:44, 3 dec 2021

Susanne Lindqvist och Anna Stegius, båda anställda vid kultur- och fritidskontoret, var den 12 oktober på ett ärende i sporthallen i Kungsängen. Här möttes de av en av ungdomarna i handbollsföreningen som för stunden befann sig i lokalerna. Susanne och Anna fick veta att de kom rök från en av toaletterna och begav sig genast dit.

Väl vid toaletterna stod det klart att det brann på en av dessa. Susanne hämtade en brandsläckare som fanns i närheten och gjorde vad hon kunde för att släcka branden, medan Anna ringde 112.

Då brandkår, polis och ambulans kom till platsen hade föreningens ledare sett till att utrymma lokalerna och Susanne, Anna och en av handbollsledarna släckt branden.

Rådigt ingripande prisas

Nu prisas duon för sina insatser av räddningstjänsten.

– Ni släckte branden och utrymde alla människor. Ett mönsterexempel som måste premieras, sa Tomas Wrådhe, distriktschef Upplands-Bro och Knivsta, vid Brandkåren Attunda, i samband med en ceremoni i brandkårens lokaler i Bro.

Både Susanne Lindqvist och Anna Stegius var överraskade och glada över uppmärksamheten och utmärkelsen.

– Det känns otroligt hedrande. Man tycker ju inte att man gjort något speciellt, men när man tänker på att både skolan och sporthallen hade kunnat gå upp i rök så känns det väldigt bra att ha varit där och ingripit, sa Anna Stegius.

Energijätte tar höjd för kraftiga vindar

"Vi ser över tillgången till montörer och tekniker" I ett pressmeddelande meddelar energiföretaget Eon att man höjer sin beredskap i Stockholms län i och med SMHI:s varning om kraftiga vindar under natten mot torsdag.onsdag 19/1 14:20

Tjugo personer borta från Finnstaskolan

Rekordhög sjukfrånvaro inom skolan: "Det finns inga vikarier" Covid-19 och den rekordsnabba spridningen av omikronvarianten har drabbat Upplands-Bros skolor och förskolor hårt. Just nu är en omfattande del av skolpersonalen hemma i sjukdom eller i karantän.måndag 17/1 17:04