Snötillverkning. Väsjöbackens snökanoner har jobbat hårt de senaste tio dagarna. Foto: Tomas Stark

Nu öppnar Väsjöbacken

Klockan 16.00 i dag öppnar Väsjöbacken för säsongen. Det blir en del coronaanpassningar i backen, bland annat kommer det att finnas begränsat med utrymmen inomhus så tänk på att klä er ordentligt.

  • Publicerad 05:30, 25 jan 2021

Sollentuna öppnade upp för utomhusidrott redan i förra veckan, men kommunen hade sedan tidigare hade bett Olle Carlsson som driver Väsjöbacken att inte öppna förrän den 25 januari så därför var planering och snöproduktion anpassade efter det.

Det blir en del förändringar i backen på grund av coronapandemin. En är att det kommer att finnas begränsat med inomhusutrymmen. Det blir också könummersystem till kafé, skipass och skiduthyrning, där max en person i sällskapet går in och handlar. Och utomhus är det en stavlängds avstånd som gäller.

Premiär i Bisslinge Konstsnöspår redan i måndags

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Många stockholmare väntas till fjällen på sportlovet

Nyheter Skidpass kan sälja slut Skidorterna räknar med många sportlovsfirare under vecka nio när skolorna i Stockholm har ledigt. Det uppger flera skidanläggningar.söndag 28/2 8:12

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30