Nyöppnat. Klättercentret Gallerian öppnar på fredag. Foto: Pressbild Klättercentret

Nu öppnar stans nya klättercenter

På fredag får Stockholm city sin första klättringsanläggning. Klättercentret Gallerian kommer bland annat att erbjuda bouldering.

  • Publicerad 16:47, 16 sep 2020

Den nya anläggningen blir klättercentrets sjunde i landet och kommer rymmas i gallerians övre våningsplan. Här finns sedan tidigare bland annat skejtparken PUSH.

– Interaktiva och inspirerande destinationer som Klättercentret gör nya Gallerian till en kontrastrik och mer mångfacetterad mötesplats, säger Cecilia Åkesson, centrumchef Gallerian i ett pressmeddelande där hon också avslöjar att de kommer offentliggöra fler satsningar på temat hälsa och välmående under hösten.

Första anläggningen 2003

Den nya anläggningen erbjuder bouldering, en form av klättring på lägre höjd utan rep. Klättringen sker på cirka fyra meter höga väggar med tjockmattor placerade under väggarna och kan utföras utan förkunskap eller särskilt mycket utrustning. Dock måste den som klättrar ha fyllt 12 år.

Enligt pressmeddelandet är gallerian en drömadress för företaget som sedan tidigare driver hallar i Solna, Akalla och på Telefonplan.

– Ända sedan vi öppnade vår första anläggning i Solna 2003 har drömmen funnits om att öppna en klätterhall i centrala Stockholm och det är svårt att hitta en mer central plats än Gallerian, säger Veronica Sikström, grundare och operativchef för Klättercentret.

Klättercentret på Hamngatan kommer att vara öppet vardagar klockan 07.00-20.30, lördagar 09.30-18.30 samt söndagar 10.00-18.30.