Nu får uteserveringarna i Sundbyberg öppna. Foto: Mostphotos

Nu öppnar stadens uteserveringar

Turismen, restauranger, krogar och butiker – alla är de hårt drabbade efter utbrottet av covid-19 i Sverige. Nu väljer Sundbybergs stad att, som i en del av åtgärdspaket för Sumpans näringsliv, låta restauranger och krogar öppna uteserveringarna tidigare.

  • Publicerad 15:02, 27 mar 2020

I dag blev det klart att uteserveringarna i Sundbyberg får öppna från och med 27 mars. Tanken är att underlätta för krögare som nu, till följd av smittspridningen av corona, kämpar med få gäster.

– Det betyder extremt mycket för oss, säger krögaren Pierre Goge, som är delägare av Bistro Berg i Signalfabriken.

När Lokaltidningen Mitt i talas vid med Pierre är han i full färd att försöka få tag på möblerna till uteserveringen. De är på ett lager och det verkar inte helt lätt att få tag på personalen. Men det är inte därför han är skeptisk till om uteserveringen faktiskt kommer kunna öppna i dag.

– Vi måste söka nytt tillstånd hos polisen och det kommer säkert dröja till nästa vecka, säger Pierre Goge.

Kommunen har gett polismyndigheten sitt medgivande att ändra uteserveringstillstånden för de som redan har ett godkänt tillstånd i år. Det innebär att krögarna själva måste kontakta polisen för att kunna slå upp uteserveringarna från och med i dag.

”Lagen är lite väl hård”

Pierre Goge önskar att det vore upp till var och en att bestämma när uteserveringarna ska öppna, precis som för caféerna. Bistro Berg i Signalfabriken har drabbats hårt av coronakrisen. De har tappat hälften av sina intäkter, och ännu mer sedan Folkhälsomyndigheten förbjöd barservering i onsdags.

– Lagen är lite väl hård, och nu vågar inte många gå ut. Dessutom får vi inte servera över baren. Samtidigt är det lång kö på Ica, det är fullt på bussen och tunnelbanan men att sitta ner på en stol vid baren och dricka sin öl i lugn och ro får man inte, säger Pierre.

Han tillägger:

– Det är jättesvårt att överleva det här om de fortsätter komma med nya lagar.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

19-åringen kan ha begått andra brott på rymmen

Nyheter Polisen söker vittnen Åklagaren och polisen söker fortfarande vittnen till mordet i Rissne, men också dem som har uppgifter om ett annat rån i Sundbyberg som 19-åringen kan ha begått.onsdag 20/1 9:26

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34