
"Vi kommer att sälja saker som är odlade i närheten, som folk kan få en relation till, det är hela tanken", säger Paul Svensson. Foto: Åsa Sommarström
Nu öppnar Paul Svensson och Tareq Taylor sin nya restaurang
Paul Svensson och Tareq Taylor vill skapa ett eget kretslopp av mat och råvaror i Fabriksparken. I dag, 6 september slår de upp portarna till Paul Taylor Lanthandel – sin restaurang och grönsaksaffär i centrala Sumpan.
- Nyheter
- Publicerad 19:37, 6 sep 2019
Vad behöver folk som bor i närheten av en butik? Den frågan har Paul Svensson och Tareq Taylor försökt arbeta med medan de byggt Paul Taylor Lanthandel – en restaurang, och grönsaksaffär i Fabriksparken strax bakom Willys i centrala Sundbyberg, vilken ska tilltala dem som bor i kvarteret.
Visst kan andra åka dit och handla och käka men först och främst är ambitionen att vara en lokal angelägenhet menar Paul Svensson.
– Vi kommer att sälja saker som är odlade i närheten, som folk kan få en relation till, det är hela tanken säger han.
Bordskivan i restaurangen är tillverkad av kronärtskocka, lamporna av avsågade vinflaskor och vattenglas av vinflaskbottnar. Foto: Åsa Sommarström.
Klimatsmart smakar bra
Paul, som vigt den senare delen av sin karriär till klimatsmart mat, både i tv och via Fotografiskas restaurang, tycker att vi alla behöver tänka mer klimatsmart kring mat. Men vägen dit måste gå via munnen: alltså det måste smaka bra.
– Folk frågar mig ibland hur jag lyckas så bra med enkla medel, och jag svarar alltid att det handlar om att använda de bästa råvarorna. Och visst, de är såklart lite dyrare, men du använder dem också med mer respekt och kanske slänger mindre vilket egentligen är det allra viktigaste för miljön: mindre spill.
Paul Svensson, Mikael Andersson och Erik Boll smakar på det kikärtsmör man kommer servera istället för vanligt smör. Foto: Åsa Sommarström.
Tar hand om kasserade råvaror
På hyllorna i lokalen kommer det främst finnas grönsaker, öl från Sundbybergs köksbryggeri och annat som kan produceras i krokarna. I restaurangen kommer man göra mat på det man säljer men också på andra råvaror från butiker i närheten som annars skulle slängas.
– Vi försöker göra ett litet kretslopp här på plats, säger Paul Svensson.
Paul Svensson och teamet på Paul Taylor Lanthandel. Foto: Åsa Sommarström.
Portarna slås upp i Fabriksparken 6 september.
Till en början kommer restaurangen hålla öppet för lunch och snart även frukost. Senare i höst öppnar de även kvällstid.