LOPPIS. Det blir loppis i två butikslokaler i Vallentuna centrum på lördag. Patric Norberg från Event för alla hoppas att folk håller avstånd och har vidtagit andra åtgärder för att loppisen ska bli så coronasäker som möjligt.

Nu öppnar loppisen i nya lokaler

Att ordna loppis har varit ett "big no-no" under pandemin. Men nu är det dags för en fyndfest med coronarestriktioner i Vallentuna centrum.

  • Publicerad 12:00, 25 aug 2020

CORONASÄKERT? Swedbanks gamla bankvalv förvandlas nästa lördag till loppislokal. Foto: Privat

Loppissugna Vallentunabor har fått se sig snuvade på nöjet att fynda denna coronavår. Senast det begav sig var runt jul, i garaget vid Vallentuna centrum.

Men lördagen den 29 augusti är det dags igen – nu i två tomma butikslokaler. Den ena är den så kallade outletlokalen, mitt emot Stars & Stripes. Den andra är Swedbanks gamla lokal – inklusive bankvalvet.

– Det är första gången vi ordnar loppis sedan pandemin och folk har verkligen längtat. Vi har fått mycket frågor om när det kan bli av, berättar Patric Norberg från Event för alla som står bakom arrangemanget tillsammans med lokalägarna Fast Partner.

Men kan man verkligen ordna en loppis i coronatider?

– Det här är ett försök från vår sida för att se hur det funkar. Vi har färre utställare än vanligt, max 34, vi har gott om avstånd mellan borden och max 50 personer sammanlagt i lokalerna, berättar han.

I skrivande stund är ungefär hälften av borden bokade av privatpersoner.

För att säkerställa att det inte blir för mycket folk inne samtidigt kommer det att finnas en entrévärd med en "klicker" för att kontrollera antalet besökare.

– Vi kommer även att ha handsprit vid varje entré, samt även sälja små flaskor handsprit. Sedan hoppas vi ju att besökarna visar sin bästa sida och har tålamod, inte minst om det blir köer. Och håller avstånd!

Bra med två lokaler

Han påpekar att fördelen är att de håller till i två lokaler, vilket ger mer utrymme.

– Vi hoppas även att folk inte bara kommer och kollar in loppisen utan stöttar de lokala företagen i Vallentuna centrum. Man kan ju ta en burgare eller en fika. Kom ner och umgås på avstånd, tycker Patric Norberg.

Skyltar om att hålla avstånd kommer också att finnas.

– Vi kommer jobba hårt med säkerheten och att våra gäster i centrum i stort ska känna sig trygga, säger Charlotte Look, marknadsansvarig i Vallentuna centrum.

AVSTÅND. Att ha långt mellan borden är ett sätt att göra loppisen mer coronasäker. Foto: Privat

Loppis

Vad: Loppis.

Var: I outletlokalen och Swedbanks gamla lokaler i Vallentuna centrum.

När: Lördag 29 augusti klockan 10 till 15.

Finns: Max 34 utställare som säljer allt mellan himmel och jord i två lokaler.

Tänk på: Att hålla avståndet och använda handspriten som finns i lokalerna.

Visa merVisa mindre