Adam Malmström möter gästerna när Lilla Slottskrogen öppnar 8 maj i Näsby Slott. Foto: Åsa Sommarström

Nu öppnar Lilla slottskrogen

Lilla slottskrogen är bakfickan som sticker ut. Gamle kungen hänger här. Jetsetparet Lamm också. Väggarna pryds av 114 udda tavlor. Och på menyn står 16 klassiska rätter och sju mytomspunna drinkar.

  • Publicerad 10:50, 7 maj 2019

Den 8 maj slår Lilla Slottskrogen upp sina blå paraddörrar på Näsby slott i Täby. Adam Malmström, som i grunden är sommelier, ska ta hand om driften.

Slottet får nytt liv – original i djärvt möte med modern design

Slottet är restaurerat

Trots att en mycket svag doft av linoljefärg fortfarande dröjer sig kvar i luften är det över en månad sedan målarna var klara med restaureringen av denna del av slottet. Matsalen har fått en vacker gråblå väggfärg. De många udda tavlorna som pryder varje ledig väggyta har köpts in på antikmässor och loppisar, men porträtten på paret Carl Robert och Dora Lamm, som byggde upp slottet, hör hemma här.

– Kungens pappa sitter där, säger hotelldirektör Anette Wheeler och pekar en tavla på motsatt vägg.

Prisade Hantverket har influerat

Precis som på prisade systerrestaurangen Hantverket ska råvaror i säsong lyftas här. Adam Malmström har efter att ha provat menyn några äkta insidertips bland klassikerna på menyn.

Vad är dina favoriter på menyn?

– På smårätterna är det råbiffen eller den grillade gröna sparrisen. På varmrätten kalvracksen och som dessert skulle jag utan tvekan säga chokladpastejen, tycker Adam Malmström.