Perosnalen på Kvarnis hoppas på soliga dagar i sommar. Foto: Arkiv

Nu öppnar Kvarnis upp för sommaren

Kvarnparksbadet i Danderyd står redo inför sommaren – lilla poolen öppnar redan på lördag. Problem med pumparna gör att stora poolen öppnar först på söndag.

  • Publicerad 11:26, 18 maj 2018

Sol, värme och bad. Saker som hör sommaren till. Då är det dags att även öppna upp utomhusbassängerna och först ut är Kvarnparksbadet men något event inför öppningsdagen finns inte på agendan.

– Vi har inget event planerat utan arbetar för att ha samma fina Kvarnis öppet och se till att det ska finnas en fin och trevlig sommarmiljö för våra gäster. Vi gör vårt bästa och finns till för de som bor i Danderyd och det ska kännas bra och säkert för alla som är där, säger Henrik Haxell som är ansvarig för utomhusbassängen.

Lilla poolen öppnar på lördag

Öppningsdagen var planerad till lördagen men efter problem med pumparna öppnar den stora poolen troligen på söndagen. Den lilla öppnar enligt plan på lördagen.

– Vi har haft strul med pumpen för den stora poolen och kommer inte kunna öppna upp den på lördag. Lilla poolen kommer att vara öppen på lördagen. Från söndag hoppas vi att allt är klart med den stora poolen, säger Henrik.

Hoppas på varm sommar

Flera stammisar har redan varit på personalen och undrat när de skulle öppna utebadet, framförallt efter de gångna helgernas värmebölja.

– Vi har många som kommer tillbaka varje år som uppskattar och älskar Kvarnis. Jag själv fick bada på somrarna och tror att det är fler än jag som upplever badet som ett litet paradis utanför vardagen.

Nu hoppas personalen på Kvarnparksbadet en varm och solig sommar.