Tredje gången gillt. Hässelängen blir Hässelby-Vällingbys tredje öppna förskola. Foto: Michael Klomark

Nu öppnar Hässelbys nya öppna förskola

För ungefär ett halvår sedan lades Hässelängens parkleksverksamhet ner för att ge plats åt en öppen förskola. Efter smärre förseningar invigs nu stadsdelens tredje öppna förskola.

  • Publicerad 11:36, 24 aug 2020

Nyheten om att Hässelängens parkleksverksamhet skulle lägga ner möttes av en del av protester, främst från Hässelby-Vällingbys yngre invånare. Men beslutet stod fast, och under året har Hässelängen förberetts för sin nya verksamhet.

– Vi har behövt renovera och anpassa lokalen för de nya förutsättningarna. Det tog lite längre tid än tänkt, men nu är det klart, säger Michael Klomark, ansvarig för stadsdelens öppna förskolor.

Nu slår den nya öppna förskolan och introduktionsförskolan upp portarna.

– Det har blivit jättefint och vi är mycket nöjda, säger Michael Klomark.

Barnens protest: Lägg inte ner vår parklek i Hässelby

Öppen förskola och introduktionsförskola

Öppna förskolan är till för föräldrar med barn i åldern 0–5. Där kan föräldrar träffa andra föräldrar, byta erfarenheter och leka med sina barn. På plats finns pedagoger som stöd.

Introduktionsförskolan är till för att hjälpa nyanlända med småbarn att ta sig in i det svenska samhället och lära sig svenska.

Delar personal

Personalen på Hässelängen kommer, i alla fall till en början, vara samma som på Vita villans öppna förskola, enligt Michael Klomark.

– När Hässelängen är stängd är Vita villan öppen, och vice versa.

Som det ser ut nu kommer Hässelängen kommer att vara öppen tre dagar i veckan, men det kan förändras om och när fler familjer hittar dit.

Hur kommer verksamheten påverkas av corona?

– Vi följer Folkhälsomyndighetens och stadsdelens riktlinjer, som vi redan gjort sedan innan sommaren. Hittills har det fungerat bra, och vi kommer att ha verksamheten ute så mycket det är möjligt och vädret tillåter, säger Michael Klomark.

Öppettider Hässelängen

Måndagar
13:00-15:30 Babyöppet

Tisdagar
9:00-12:00 Introduktionsförskola
13:00-15:30 Öppnaförskolan 0–5 år

Onsdagar
9:00-12:00 Öppnaförskolan 0–5 år
13:00-15:30 Introduktionsförskola

Visa merVisa mindre