Nu är omledningsvägen längs Skyttens väg och Bygdegårdsvägen ett minne blott. Foto: Mostphotos

Nu öppnar Enköpingsvägen i Kungsängen igen

I snart ett år har Enköpingsvägens sträcka längs Kungsängens centrum varit avstängd. Men nu kommer ett efterlängtad besked till Upplands-Broborna. Senast på fredag ska trafiken rulla som vanligt igen.

  • Publicerad 20:25, 11 okt 2018

– Vi är väldigt glada att kunna öppna Enköpingsvägen och få bort omledningsvägen längs Skyttens väg och Bygdegårdsvägen, säger Elisabet Bredin Pettersson, ansvarig för Eons fjärrvärme i Stockholm.

Arbetet med att lägga ner fjärrvärme i Kungsängen är dock inte över. Det finns gropar kvar längs vissa vägar, men tvåfilstrafik ska råda i hela området.

Elisabet Bredin Pettersson, ansvarig för Eons fjärrvärme i Stockholm. Foto: Eon.

Infartsparkeringen öppnar igen

Infartsparkeringen har börjat återställas och den ska vara öppen i november.

Läget för cyklister och fotgängare

– Omledningsvägen för fotgängare och cyklister är kvar ett tag till mellan Bygdegårdsvägen och Kungsängens centrum, säger Elisabet Bredin Pettersson.

– Eon arbetar nu med ytbeläggning för att möjliggöra vinterväghållningen. Gropar ska fyllas medan räcken och belysning återförs vid vägkanterna.

Nästa vår ska allt vara färdigställt, beroende på hur länge vintern håller i sig. Men innan dess ska trafiken rulla som vanligt.

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10