Biograf Kaskad ligger i Blackeberg. Foto: Åsa Liljekvist

Nu öppnar biografen i Blackeberg igen

Snart öppnas portarna till den renoverade biografen Kaskad i Blackeberg. Under premiärdagen bjuds det på gratis visning av ny thriller.

  • Publicerad 14:35, 9 jul 2018

Det var länge sedan filmer visades på 1950-talsbiografen Kaskad i Blackeberg. Men nu ska kulturorganisationen OffStockholm sätta igång filmvisningen igen.

I dagsläget ordnar OffStockholm bland annat teatervisningar och poesikvällar i lokalerna och på lördag den 14 juli är det premiär av den uppdaterade biografen.

– Vi har renoverat, målat om, lagt in en ny matta och köpt nya projektorer. Vi har dock kvar samma stolar från 50-talet då vi vill ha kvar retrokänslan, säger Mikaela Ribbheden, verksamhetsledare på OffStockholm.

Den nya biosalongen på Kaskad.

Man har även byggt en platå där man kan fika och äta medans man kollar på filmen.

Tanken med Kaskad är inte att konkurrera med SF-biografer och visa storfilmer på en toppmodern bio. Fokus kommer istället att ligga på smala filmer och unika upplevelser menar Mikaela.

– Vi kommer att välja kvalitetsfilmer med lite mindre budget, det kommer inte visas stora blockbusterfilmer liksom.

Gratis bio under premiären

Under premiärdagen kan Brommaborna gå gratis på på bio. Det blir förhandsvisning av thrillern Beast som ännu inte har haft Sverigepremiär. För mer info om hur du bokar biljetter, klicka här!

Fakta

Biograf Kaskad

Blackebergsplan 3, Bromma

T-bana: Blackeberg