Nu öppnar anmälan till skolvalet i Järva

Nu är det dags att söka skola för Järvas sexåringar. Från och med onsdag tar staden emot ansökningar för alla småttingar som ska börja i förskoleklass till hösten.

  • Publicerad 05:30, 15 jan 2020

Sedan 2018 är det obligatoriskt att börja skolan vid sex års ålder. I Stockholms stad rör det sig om totalt 11 000 barn, varav 584 i Spånga-Tensta och 792 i Rinkeby-Kista.

Det är nu deras vårdnadshavare ska välja vilken skola de ska gå i. Ansökningstiden löper från idag, den 15 januari, till den 15 februari, och ansökan görs via den här länken.

Som vårdnadshavare är det viktigt att lägga in tre alternativ för ditt barn, för då ökar chansen att få något av de sökta alternativen, säger Patrik Sätterberg, samordnare för ansökan, antagning och skolplacering på utbildningsförvaltningen.

– Om man inte får plats på någon av de sökta skolorna, eller inte lämnar in någon ansökan alls, kommer man att få en placering på en skola nära hemmet som vi erbjuder. Då kommer det att bli en skola inom cirka två kilometer som har tillgängliga platser, säger han.

Alla kommunala skolor och vissa fristående skolor är anslutna till Stockholms stads e-tjänst, och om man ansöker till någon av dessa ska det göras via e-tjänsten eller en blankett. Den som vill söka till fristående skolor som inte inte är med söktjänsten måste själv kontakta dem.

Fakta

Datum att lägga på minnet

15 januari: E-tjänsten Söka skola öppnar. Den finns på webbplatsen grundskola.stockholm/sokaskola

15 februari: Sista dag att söka skola. E-tjänsten Söka skola stänger.

25 mars: Antagningsbesked i e-tjänsten. Nu kan vårdnadshavare logga in och se vilken skola deras barn antagits till.

7 april: Sista dag att tacka ja eller nej.

19 augusti: Höstterminens första dag

Källa: Utbildningsförvaltningen
Visa merVisa mindre