ÖPPNAR. Allaktivitetshuset blev centrallaget efter stängningen 1 april. På måndag öppnas huset för kultur igen. Foto: Jonny Andersson

Nu öppnar Allaktivitetshuset – med restriktioner

Efter att ha varit stängt på grund av coronapandemin öppnas Allaktivitetshuset på måndag, men med omfattande regler och restriktioner.

  • Publicerad 15:06, 20 aug 2020

All verksamhet i Allaktivitetshuset på Sturegatan stängdes en kort tid efter coronapandemins utbrott. Lokalerna nyttjades då istället som stadens centrallager för skyddskläder, ansiktsmasker, handsprit etcetera.

Men på måndag 24 augusti öppnas entrédörrarna igen.

Kulturchefen Sofie Aspeqvist berättar att lokalerna coronamöblerats och uppmanar alla att tänka sig för och undvika trängsel.

– Vi ska ha max 49 personer på våra arrangemang, till exempel på våra populära soppkonserter. Dessa ska även livestreamas, därmed kan vi förhoppningsvis nå en ny publik, säger Sofie Aspeqvist.

Fler ingångar

För att minska risken för större folksamlingar innanför huvudentrén ska flera ingångar vara öppna och kaféet ska ombesörja att fikapauserna serveras i lokalerna.

– Det känns fantastiskt bra att vi öppnar Allaktivitetshuset igen. Kulturen behövs. Många längtar efter kultur i dess olika former och den sociala gemenskapen.

Vad gäller för kulturcentrum och kulturskolan?

– Båda är öppna, men med restriktioner som för grundskolan samt för äldre och personer i riskgrupper. Kulturskolans verksamhet  har varit öppen men med anpassningar utifrån läget. Mer görs digitalt, dans har skett utomhus och vi hade under våren som exempel ingen blåsorkester igång, säger Sofie Aspeqvist.

Hon tillägger att staden följer utvecklingen och gör justeringar utifrån information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Torsdagsprogrammen på Kulturcentrum kommer att genomföras live men med begränsat antal platser. På stadens hemsida finns mer information om bokning av biljetterna som är gratis biljett och om hur man kan livestreama konserterna.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47